Balık Burcu ve Özellikleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dünyasal ihtirasları hemen hemen hiç yoktur. Zenginlik onları pek az çekecektir. Evlilik veya miras dışında zengin olan çok az Balık vardır. Geleceğe ait yoğun istekleri yoktur. Geçmiş hakkında sezgileriyle edindikleri bilgileri ve bugün için tatlı bir hoşgörüleri vardır. Bu burçta doganlar için kolay yolu seçmek tuzağa düşmek demektir.

    * Elementi : Su
    * Özelligi : Hassasiyet
    * Yönetici Gezegeni : Neptün ve Jüpiter
    * Metali : Alüminyum
    * Uğurlu Günü : Perşembe
    * Uğurlu Sayısı : 7
    * Uğurlu Taşları : Yesil safir, opaz, mercan, ametis
    * Uğurlu Renkleri : Deniz mavisi, yesil, mavi
    * Uğurlu Çiçekleri : Inci çiçegi, beyaz gül, zambak
    * Uğurlu Kokuları : Kiraz çiçegi, zambak, limon
    * Uğurlu Müzik : Hafif müzik
    * En Belirli Özelliği : Merhamet
    * En Büyük İdeali : Rahat etmek
    * En Büyük Hatası : Kendini kötülemek
    * En Büyük Arzusu : Dünyayi dolasmak
    * En Büyük Yeteneği : Güzel sanatlar 


Balık’ın davranışındaki çekicilik ve onun gevsek ve iyi yaratılışı sizi etkiler. O, hayal kurma ve yasamdaki yolunu sezgileriyle bulma özgürlüğünü elinden almadıkları sürece, sınırlayıcı yasakların çoğuna aldırmaz. Hakaretlere, karşılıklı yakınmalara ve başka insanların öfke yaratan fikirlerine karşı daha da ilgisizdir. Onun da öfkelendigi zamanlar olur. Sonunda bir kez de öfkelenince, zeki ve iğneleyici bir dille insani çok kırıcı şekilde alaya alabilir.

Balık burcundan biriyle karşılaştığınızda önce ayaklarına bakin. Dikkat çekecek kadar küçük ve narindirler, ya da aksine kocaman ve yorgun bir çamaşırcı kadınınkiler kadar hantal olurlar. Balık’ların elleri de küçük, narin ve çok zarif biçimlidir. Ya da aksine saban sürenlerin elleri gibi kocaman ve kemiklidir. Cilt ipek gibi yumuşak, saçlar ince, çoğunlukla dalgalı ve açık renktir.

Balık’ların gözleri ıslak, gözkapakları dolgun ve bakışları garip ışıklarla doludur. Bu gözler sık sık, ama her zaman değil, hafifçe fırlak, yuvarlak ve son derece insana hitabedicidir. Bazı Balık’ların gözleri gerçekten güzeldir. Yüzleri elastiki ve hareketlidir, bu yüzlerde genellikle kırışıklıklar yerine gamzeler görürsünüz.

Balık’ların pek azı uzun boyludur. Neptün vücutları bazen acayip şekilde iri yari olursa da, olağanüstü zarafetleri yüzünden, bu pek göze çarpmaz. Yürümek yerine bir çeşit akıp giden görünüşleri vardır.

Balık'lar dünyayı pembe gözlüklerle görme isteğiyle doğmuştur. İnsanların çirkin tarafını gayet iyi bilir, bununla birlikte herkesin güzel, bütün davranışların sevimli olduğu kendi sulak, tatlı dünyasında yasamayı yeğ tutar.

Balık 12. burçtur. Daha önceki bütün burçların bir karışımıdır. Zevkine ve keyfine düşkünlüğü de Terazi burcundan gelir. Balık, bütün hava burçlarının doğa sevgisini ve bütün ateş burçlarının alev alev yanan arzularını kendi benliğinde toplamıştır. Ancak bu kati ve sabit değildir, sürekli değişir. Garip bir güçle kendini asarak dün, bugün, yarini bir arada görebilme yeteneğidir.

Balık'lar sonsuza kadar yasayabileceklerini düşünebilirler, sık sık da sanki buna hararetle inanıyormuş gibi davranırlar. Onlar genelde kendisine hiç iyi bakmaz. Fazla enerjisinin çoğunu başı dertte olan akrabalarına yardim ederek, dostlarının sıkıntılarını paylaşarak harcar.

Onların dertleri ruhsal ve parasal olabilir. Hangisi olursa olsun, bunlar Balık’ın zaten pek güçlü olmayan sağlığına ciddi şekilde zarar verebilir. Balık’ların enerjilerini kendilerine saklaması gerekir.

Mizah onların gizli silahlarından biridir. Dökemedikleri gözyaşlarını gizlemek için tebessüm ederler. Balık’ların yüreğinde hastalara ve zayıflara karşı sonsuz bir acıma duygusu ve yardim etme arzusu vardır.

Yardim etmek Balık’ların önde gelen içgüdüsüdür. Huysuz ve ters Balık insanları da vardır, ama bu görünüş sadece korumak için giyilmiş ince kabuktan başka bir şey değildir. Balık çok geçmeden ne kadar kolay incinebildiğini öğrenir. Gözyaşları dökebilir; sonra bir başka görünmez düğmeye basarak güneş açabilir.

Bunların ikisi de gerçek değildir. Hepsi Balık'ça bir hiledir ve kendileri bile aradaki farkı anlamakta güçlük çekerler. Kendine acıyarak ve kendini severek içe dönmediği zamanlar gerçek bir azizden farkı yoktur.

Bütün komsularının üzüntü ve dertlerini alacak kadar büyük yürekleri olan bir sürü tipik Balık ev kadını ve her hafta yüzlerce acıklı öyküyü sempatiyle dinleyen bir sürü sabırlı Balık burcu barmen vardır.

Balık, sözcüklerle anlatılamayacak kadar derin olan gerçeği bir başına anlamaya çalışarak yasar hayatini. Onun dostluğunu kazanmak isteyenler, onu sevenler aklinin ve duygularının başkalarına benzemeyen yanlarını kavramak için hayal güçlerini kullanmak zorundadır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al