İlkokul ve Ortaokulda Sınıf Tekrarı Var mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlkokul ve ortaokullarda, sınıf tekrarı yapılıyor mu? İlkokullarda ve ortaokullarda ne zaman sınıf tekrarı yapılıyor? Sınıf tekrarı hangi durumlarda yapılıyor? İlkokul ve ortaokullarda, hangi durumlarda sınıf tekrarı yapılır? İlkokul ve ortaokullarda, devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapılır mı? İlkokullarda ve ortaokullarda, kaç zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor?

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğine göre, ilkokul ve ortaokullarda sınıf tekrarı şu şekilde yapılmaktadır?

Özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar, Türkçe ortalaması 70'ten, diğer derslerinin ortalaması ise 50'den az olan öğrencilerin, sınıf GEÇME/KALMA durumlarını yıl sonu şube öğretmenler kurulu karar verir.

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılında ortaokulda sınıfta kalma var mı?
 

Devamsızlık hakkını aşan öğrencilerin herhangi bir mazeret olmadan 30 günü aşması durumunda derslerdeki başarı durumuna bakılmadan sınıf tekrarı yapılmasına karar verilir. Öte yandan Mili Eğitim Bakanlığının yeni yönetmeliğine göre, ortaokul, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda sınıf tekrarı uygulaması bulunmuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al