'La ilahe illallahul malikul hakkul mübin' Duası anlamı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

'La ilahe illallahul malikul hakkul mübin, Muhammedün resulullahi sadikul ve'dil amin' ibaresi birçok yerde geçmektedir.
- Orijinal metin ve anlamı nedir? Bununla ilgili hadis var mı?
لَاِلٰهَ اِلاَّالله اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ صَادِقُ الْوَعْدِ  
اهله املا "

"Muhakkak ki apaçık hak ve hükümran olan Yüce Allah'tan başka ilah yoktur. Allah'ın elçisi Muhammed (asm) vaadini yerine getirir ve güvenilirdir."

Açıklamanın tamamı hakkında bir hadis rivayeti bulamadık.

Ancak لَاِلٰهَ اِلاَّالله اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ ifadesinin birinci kısmına gelince , Cibril'in (asm) Peygamber'e şöyle dediği belirtilmektedir:

"Ey Muhammed! Senin ümmetin bir kişi diyorsa, لااله الاالله الملك الحق المبين La ilahe illallahul malikul haqqul mubin yüz kez bir gün, o vahim yalnız olduğunda arkadaşı olacak onun için yoksulluktan kurtuluş aracı olacak, olacak malı kazanmaya vesile olur ve cennetin kapısını çalar.” (Zabidi, Ithaf, 5/131; Kanzul-Ummal, no: 5058)

Ancak Fadl b. Bu hadisin ravileri zincirine dahil olan Ganim, zayıftır. (bkz. Kanzul-Ummal, age)

Yine de bu sözü, Allah'ı ve Resûlünü övmek, Allah'a dua etmek ve yalvarmak, bela ve musibetlerden kurtulmak maksadıyla okumak güzel olur.

Nitekim Muhyiddin İbnü'l-Arabi gibi kimseler, musibetleri ve musibetleri tahrik etmek ve onlardan korunmak için bu duayı okurlar. (Majmuatul-Ahzab ve Avrad, Beyrut, s. 337-338; Qiladatul-Cevahir, Beyrut, 1971, s. 250)

İslam üzerine sorular

Anahtar Kelimeler:
La Ilahe Illallahul Malikul Hakkul MübinLa Ilahe Illallahul Malikul Hakkul Mübin AnlamıLa Ilahe Illallahul Malikul Hakkul Mübin Duası Hadis VarmıLa Ilahe Illallahul Malikul Hakkul Mübin Duası ArapçaLa Ilahe Illallahul Malikul Hakkul Mübin Duası AnlamıLa Ilahe Illallahul Malikul Hakkul Mübin FaziletiLa Ilahe Illallahül MelikülLa Ilahe Illallahul Malikul Hakkul Mübin AçıklamasıLâ Ilahe Illallahul Melikül Hakkul Mübin Duası Anlamı Ve FaziletiLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Zikrinin AnlamıLa Ilahe Illallah Melikul Hakkul Mubin Adetliyken Okunur Mu?La Ilahe Illallah Melikul Hakkul Mubin Adetliyken Okunur MuSadikul Va Dül Emin Ne Demek?Sadikul Va Dül Emin Ne DemekLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Faziletleri Nelerdir?La Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Faziletleri NelerdirLâ Ilahe Illallahü Melikül Hakkul MübinLâ Ilahe Illallahü Melikül Hakkul Mübin Duası Ne Zaman OkunmalıLâ Ilahe Illallahü Melikül Hakkul Mübin Arapça AnlamıLâ Ilahe Illallahü Melikül Hakkul Mübin Hangi Saatlerde OkunmalıLâ Ilâhe Illallâhül Melikül Hakkul MübînLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin AnlamıLailahe Illahül Melikül Hakkul Mübin Anlamı NedirLâ Ilahe Illallahul Melikül Hakkul Mübin DuasıLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Hangi Surede GeçiyorLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Adetliyken Okunur MuLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin ZenginlikLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Cuma Günü AnlamıLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin OkuyanlarLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Muhammedün Resulullah Sadikul Vadül Emin FaziletiLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Sabah NamazıLa Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Ayet Mi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al