İntihar Etmek Neden Günahtır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İntihar etmek, İslam'ın yasakladığı en büyük günahlardan biridir. İntihar etmek, başka birini öldürmekten daha büyük bir cinayet ve günahtır. Bu nedenle ulema (bilim adamları, bilginler), intihar eden bir kişinin cenaze namazının kılınıp kılınamayacağı konusunda bile tartışmışlardır. Katilin bir başkasını öldürdüğü konusunda ihtilaf yoktur. Katilin cenaze namazı kılınır.

Kalbinde küçücük bir iman payı olan insan, böyle büyük bir günaha ve kötü akıbete razı olmaz, intihara kalkışmaz. Peygamberimiz (s.a.v) intihar etmenin büyük günah olduğunu birçok hadisinde bildirmiştir. Hadislerden biri şöyledir:

"Boğazlayarak intihar eden, Cehennem Ateşinde kendini boğmaya devam eder ve kendini bıçaklayarak intihar eden, Cehennem Ateşinde kendini bıçaklamaya devam eder." (Buhari, Cenaiz 84)

Bu hadis-i şerifte, bir Müslümanın, dünyevi bir olayın etkisi altında, böyle bir günaha dayanamayarak, böyle bir günahı işlemeye kalkışmaması gerektiği bildirilmektedir. Dünyanın en büyük ve en kötü olayı, âhiret sorunu yanında büyük sayılamaz. Sonuçta bu dünya geçici, geçip gidecek.

Dayanılmaz olduğu düşünüldüğü için insanı intihara zorlayan olaylar bir süre sonra pek de üzüntüye değmeyebilir; sonra zamanla unutulacak ve yeni sorular ortaya çıkacaktır.

Talihsizlik meydana gelir gelmez sabrın neden gerekli olduğu bilgeliği burada haklı çıkar.

Müminler geçici şeylere üzülmezler; onları bitmeyen keder ve keder olarak görmezler. Bu da geçer diyerek sabır gösterirler ve sabrın mükâfatını almaya çalışırlar. Böylece musibeti şefkate çevirirler.

İntihar eden kişinin cenaze namazı kılınır. İnançtan çıkmak diye bir şey olmaz, ancak imanın zayıflığından olayların baskısına dayanamamak gibi bir şey olur. Bu nedenle intihar eden kişinin cenaze namazı kılınır. O kişi ancak ahirette intihar etme cezasını çektikten sonra cennete gitmeye hak kazanabilir.

İntihar etmenin büyük günah olmasının sebeplerinden biri de insanın kendini öldürmeye yetkili olmamasıdır. İnsan vücudu Allah'ın yarattığı bir yapıdır. Bu yapıyı kim yaptıysa onu yıkacak. İnsan vücuduna ve ruhuna sahip olamaz....

Kaynak: https://questionsonislam.com/article/why-committing-suicide-sin-islam

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al