Kraliçeyi Kurtarmak Kitabı Yazılı Soru ve Cevapları

Kraliçeyi Kurtarmak kitabı ile birçok serüven çocuklarımızı bekliyor. Kitap elinize aldıktan sonra bitene kadar hiç elinizden düşürmeyeceğiniz, çocuklarında hep ilgilerini üstünde tutacak cinsten güzel bir kitap. Rus Matematik Profesörü Vladimir Tumanov‘un küçük oğluna matematik sevgisi kazandırmak, ilgisini çekebilmek için yazdığı nadide güzellikte bir eser.

Kraliçeyi Kurtarmak eserinde kahramanımız Alex (Aleks) sihirli bir kalem ile tanışır. Ne olduysa bundan sonra olmaya başlar. Aleks birçok matematik sınavından bu kalem sayesinde başarı ile geçmektedir. Birçok problemi zor veya kolay demeden bu sihirli kalem çözmektedir. Bu olayı arkadaşlarına da açan, onlarında bu konudan haberdar olmasını sağlayan Aleks, bir gün arkadaşlarına kalemi kaybettiği yalanını uydurur. Daha sonra gerçekten de kalem kaybolur ama işler bundan sonra başlar.

Evinde kitap okumak için kütüphanesine yöneldiğinde Kraliçeyi Kurtarmak diye daha önce hiç görmediği bir kitap, kitaplığına girmiştir. Bu kitabı alıp, okumaya başladıktan sonra işler sarpa sarmaya başlamakta…

1. Aleks, her şeyin başlamasına neden olan kurşun kalemi neredeyken buluyor?

A) Okuldayken
B) Odasındayken
C) Duraktayken
D) Marketteyken

2. Aşağıdakilerden hangisi Aleks’in bulduğu kurşun kalemin özelliklerinden değildir?

A) Gümüş renkli olması
B) Üstünde sayılar olması
C) Kalın ve uzun olması
D) Tepesinde silgi olması

3. Aleks’in en başarısız dersi hangisidir?

A) Fen
B) Matematik
C) İngilizce
D) Edebiyat

4. Aleks’in bulduğu kurşun kalemin en önemli özelliği nedir?

A) Matematik sorusu çözmesi
B) Konuşması
C) Ucunun kendiliğinden açılması
D) Hiç bitmemesi

5. Annesi ve babası, Aleks’in matematik notu yüksek olursa onu nereye gönderecekmiş?

A) Eğlence parkına
B) Sinemaya
C) Kampa
D) Babaannesine

6. Aleks’in kitaplığında bulduğu “Kraliçeyi Kurtarmak” adlı kitabın içindeki hikâyenin adı nedir?

A) Aleks’in macerası
B) Zümrüt Kraliçe
C) Rechner’in şatosu
D) Jayden’in Kurtuluşu

7. Jarden’ı kim kaçırmıştır?

A) Aleks
B) Sam
C) Nestor
D) Rechner

8. Kitaptaki soruları çözmede sorun yaşadıkları zaman onlara yardım eden tek gözlü canavarın adı nedir?

A) Vanessa
B) Jayden
C) Lund
D) Monoculus

9. Aleks kamptayken aşağıdaki tehlikelerden hangisini geçirmiştir?

A) Uçurumdan düşme
B) Boğulma
C) Silahla yaralanma
D) Sert bir cisimle vurulma

10. Rechner’in zindana kilitlenmesi için yüzüne karşı söylenmesi gereken kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) AFGOI
B) GOFIA
C) AIFOG
D) FOGAI

11. Aleks bir gün kitaplığında hiç görmediği bir kitabı fark eder. Bu kitabın adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Saraydan Kurtulmak
B) Şatodaki esaret
C) Kraliçeyi Kurtarmak
D) Büyücüden Kurtulmak

12. Aleks hangi kampa gitmek istiyor?

A) Fen kampı
B) İzcilik kampı
C) Matematik kampı
D) Waconda kampı

13. Kraliçeye neden "Zümrüt Kraliçe" denilmektedir?

A) Ülkesinde zümrüt madeni çok bulunduğu için
B) Tahtı zümrütten yapıldığı için
C) Koyu yeşil gözlerine uysun diye yeşil elbiseler giydiği için
D) Diğer ülkelerdeki tüm zümrütleri elde etmek istediği için

14. Kitabın son sorusu neredeydi?

A) Kitabın ön kapağıda
B) Kitabın arka kapağında
C) Kraliçenin tacında
D) Sihirli kurşun kalemin içinde

15. Çocukların Lugubriya ülkesinin hükümdarını tutsak edebilmeleri için ne yapmaları gerekmektedir?

A) Bilmeceleri çözüp sihirli sözcükleri yüzüne söylemeleri gerekmektedir.
B) Bilmeceleri çözüp sihirli sözcükleri, sihirli kalemin üzerindeki minyatür şatoya söylemeleri gerekmektedir.
C) Bilmeceleri çözüp sihirli sözcükleri kraliçenin tacındaki zümrüte söylemeleri gerekmektedir.
D) Bilmeceleri çözüp sihirli sözcükleri kitabın içine yazmaları gerekmektedir.

16. Aşağıdakilerden hangisi Aleks’in bulduğu kurşunkalemin özelliklerinden biri değildir?

A) Gümüş renkli,üstü küçük,parlak mavi sayılarla kaplı.
B) Benzerlerinin çoğundan daha uzun ve kalın.
C) Tepesinde silgi yerine ,minyatür bir şato kondurulmuştu.
D) Konuşabilme özelliği var.

17. Sam, kimdir?

A) Aleks’in kuzeni
B) Vanessa’nın kuzeni
C) Aleks’in kardeşi 
D) Aleks’in arkadaşı

18. Aleks,kalemin sihirli olduğunu nasıl anlıyor?

A) Türkçe sınavında kalem,bütün soruları çözünce.
B) Matematik sınavında kalem,bütün soruları çözünce.
C) Sosyal Bilgiler sınavında kalem,bütün soruları çözünce.
D) Fen ve Teknoloji sınavında kalem,bütün soruları çözünce.

19. Kraliçenin asıl adı nedir?

A) Kira
B) Rechner 
C) Monoculus 
D) Jayden

20. Lugubriya ülkesinin hükümdarı,kraliçeyi geri almak için çocuklara kaç gün süre verdi?

A) 3    B) 7     C) 5     D) 2

CEVAP ANAHTARI :

1-C      2-D     3-B     4-A     5-C     6-D    7-D     8-D      9-B    10-C   
11-C   12-D   13-C   14-B   15-A  16-D   17-D  18-B    19-D   20-

Kraliçeyi Kurtarmak Kitap Sınavı Soruları

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol