Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusunu Yok Eden Yöntemler Nelerdir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ağız kokusunu tetikleyen en başlıca sebepler, diş çürükleri, midenizle ilgili yaşadığınız problemler ve tabi sigara ve alkol. 
Ağız kokusunu yok etmek isteyen kişi, öncelikli olarak sorunun nereden kaynaklı olduğunu öğrenmeli ve buna göre tedavi yöntemleri uygulamalıdır.
Ağız kokusundan dolayı şikayetçiyseniz eğer, özellikle dişlerinizde ki çürükleri yok ederek ve ağız bakımınızı eksiksiz olarak tamamlayarak bu soruna çözüm yolu bulabilirsiniz. 
Ağız kokusunun en etkili nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz
Uygun olmayan ağız hijyeni
Diş çürükleri
Diş taşları
Dilin fırçalanmaması
Uygun olmayan protezler
Tütün ürünleri kullanımı
Alkol kullanımı
Hastalıklar: Diabet ağız içerisinde aseton konusunun oluşmasına neden olabilir. Reflü, gastrit ,mide ülseri gibi hastalıklar ağız kokusuna yol açar. Solunum yolu enfeksiyonları ve böbrek hastalıkları da ağız kokusuna yol açabilir
Ağız kokusunu yok etmek yada en aza indirmek için yapılması gereken şeylerin başında düzenli ağız bakımı yapmaktan geçmektedir. Günde en az 2 kez dil ve yanaklarıda kapsayacak şekilde, dişlerimizi fırçalamalıyız.

Ağız kokusuna iyi gelecek yiyecekler şekersiz sakızlar, su içeriği bol olan sebze (domates, kereviz, pırasa), meyve (elma), maydonoz tüketmek kokunun giderilmesine etkili olabilir.

Dİş taşlarınızı temizlenmesi ağız kokusunda etkili bir yol olmaktadır. Ayrıca çok fazla su içerek ağız kuruluğunu önleyip, bu sayede oluşacak olan kötü kokuların önüne geçebilirsiniz

- Ayrıca daha fazla su içerek ağzınızın kurumasını engelleyebilir ve böylece ağız kokusuna engel olabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al