Hıdırellez Dilekleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Anadolu'nun bazı yörelerinde dua ve dileklerin gerçekleşmesi için sadaka vermek, oruç tutmak ve hayvanları kurban etmek gelenektir. Kurbanlar ve adaklar “Hızır hatırına” olmalıdır. Hıdrellez kutlamaları her zaman yeşil, ağaçlık yerlerde, su kaynaklarının yakınında, türbe veya türbe yakınında yapılır.

Bereket ve bereketi simgeleyen Hızır'ın dokunduğu yerlere ve eşyalara bereket getireceğine inanılır. Bu nedenle gıda kaplarının, depoların ve para çantalarının ağızları açık kalır. Bazı insanlar ateş yakar ve dilek tutar. Sonra yaktıkları ateşin üzerinden atlarlar.

Hıdırellez gecesinde en popüler aktivitelerden biri ateşten atlamaktır. Bunun nedeni, ateşten atlamanın sizi hastalıklardan koruduğuna inanılmasıdır. Bu, Hıdırellez'in en yaygın ritüelidir ve ateşten atlamanın nazardan ve hastalıklardan koruduğuna inanılır. Kağıtlara yazılan, gül ağaçlarına asılan dileklerin görüldüğü, üç el ateş edilip zıplayan coşkulu kutlamalardan hıdırellez ile ilgili detaylar haberimizde.

HİDİRELLEZ NE ZAMAN BAŞLIYOR VE NE ZAMAN BİTİYOR?

Hıdırellez, Türk dünyasında mevsimlik bayramlardan biridir. Hızır ve İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak kutlanır. Hıdırellez 5 Mayıs günü başlıyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al