Hangi Öğretmenler 15-19 Nisan Tarihlerinde Okula Gitmeyecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

15-19 Nisan tarihleri arasında, hangi öğretmenler okula gitmeyecek? 15-19 Nisan tarihlerinde, bazı öğretmenler neden okula gitmeyecek? Ara tatil sonrasında, hangi öğretmenler okula gitmeyecek? Ara tatilden sonra, öğretmenler neden okula gitmeyecek? Detaylar haberimizde
2023-2024 Eğitim öğretim yılının 2. Nisan ara tatili, 5 Nisan Cuma günü itibariyle başladı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, 9 günlük hem ara tatil, hem de Ramazan Bayramı tatili nedeniyle tatile çıktı. 
MEB'in dönem başında aldığı karar neticesinde, 6. ve 9. sınıflar için ortak sınavlar uygulamaya konulmuştu. 
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı olarak hizmet veren; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün talimatı ile 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. Dönem 1. Yazılı sınavlarının 6. Sınıf Türkçe ile 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü; 6. Sınıf Matematik ile 9. Sınıf Matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak sınav olarak düzenlendi.

OKULA GELMEYECEKLER
6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavında çoktan seçmeli sorularla beraber açık uçlu sorular da yer aldı. Bu kapsamda, 6. Sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavına ait öğrenci cevap kâğıtlarının puanlanması ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

Ancak söz konusu Türkçe Dersi sınavının puanlanabilmesi için bakanlık tarafından yeterli sayıda öğretmen görevlendirilmesi gerekmektedir.

Bu sebepten dolayı Türkçe Dersi açık uçlu soruları 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında puanlanacaktır. Söz konusu görev için öğretmenler belirlenmiş olup valilik talimatıyla beraber okullara yazılar gönderilmiştir. Seçilen öğretmenler 15-19 Nisan tarihlerinde okula gelmeyeceklerdir. İl Ölçme ve Değerlendirme Merkezinde ortak sınavların puanlanması için çalışacaklardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al