İl İçi Tayin İçin Okul Listeleri Ne Zaman Açıklanır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin il için tayin için, okul listeleri ne zaman açıklanır? İl içi tayinler için, okul listelerinin açılma tarihi var mı? İl içi tayin için okul listeleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ne zaman açıklanır? İl içi tayinlerde sürenin kısıtlı olmasına rağmen, ilçe milli eğitim müdürlükleri okul listelerini neden geç açıklamaktadır?
 

Listeler açıklanır ancak, kimi MEM'ler  üç beş gün öncesinden kimisi de tercihin başladığı birinci veya ikinci güne kadar açıklar. Bu durum tamamen ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin inisiyatifine bırakılmış durumdadır.

Başvuru ekranı açıldığında ise bulunduğunuz ildeki bütün okullar - açık olsun olmasın- sistemde gözükür. Açık olmasa da, bu okullardan bir öğretmen tayin isteyip giderse yerine de o okulu tercih eden bir öğretmen atansın diye kapalı tutulmaktadır.

Peki sonuçlar açıklandıktan sonra ilişik kesmek için kaç günlük süre vardır?
İlişik kesmek için belirli bir tarih verilip, şu tarihe kadar ilişiğinizi kesin denir. Ancak ilişik kesilince aynı gün yeni görev yerine gidilip, göreve başlama işlemlerini yapmak gerekmektedir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al