Türkçeyi doğru ve etkili kullanmanın önemini anlatan ödev

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Ana dili Türkçe olan bir kişi, konuştuğu etkili ve doğru kullanmayı bilmelidir.
Türkçeyi doğru ve etkili kullanmayı ve iletişimdeki önemini anlatan ödev?
Türkçeyi doğru ve etkili kullanmanın öneminin anlatıldığı bir konuşma programı hazırlayınız. Hazırlayacağınız yazıda, günlük hayattan örnekler vererek, konuşmanızı zenginleştiriniz. 
Biliyorsunuz ki bizim ana dilimiz Türkçе. Doğduğumuz gündеn bu yana Türkçе öğrеniyor, annе babamızla, arkadaşlarımızla, çеvrеmizdеki insanlarla Türkçе konuşarak ilеtişim kuruyoruz. Aramızda ana dili Türkçе olmayan arkadaşlarımız da olabilir. Ama onlar da çеvrеlеrindеki insanlarla Türkçе konuşuyorlar.

Peki Türkçemizi doğru kullanmazsak ne olur? Duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek için kullandığımız dilin kurallarına uymazsak sağlıklı bir iletişim kurabilir miyiz?

Türkçeyi doğru kullanmak için öncelikle onu en iyi bir şekilde tanımalıyız. Bizim dilimiz eklemeli bir dil yapısına sahiptir. Bu ek sistemlerini iyi bir şekilde öğrenmemiz gerekir. Örneğin bul-u-n-du sözcüğündeki n harfinin görevini iyi anlamamız gerekir. Daha sonra üzerinde çalışmamız gereken konu eylem sistemidir. Yani ad soylu sözcüklerden ziyade eylem köklü sözcükler bizim dilimizde hayli fazladır. Diğer bir konu ise; atasözleri ve deyimlerdir. Günlük hayatımızda konuşmamızı zenginleştirmek için bu atasözleri ve deyimlerden yararlanırız. Kullandığımız için etkili olması için bu kalıplaşmış kelimelerin kökenlerini ve nereden, nasıl ortaya çıktıklarını araştırmalıyız.

Kısaca Türkçe çok kapsamlı ve aynı zamanda kolay bir dildir. En büyük zenginliği köklerimizden gelmektedir. Biz günlük hayatımızda konuştuğumuz dilimizi zenginleştirmek için Türkçe'nin içerisinde var olan kuralları öğrenmeli ve değişime kendimizden başlamalıyız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al