Röportaj En Fazla Hangi Dönemde Gelişme Gösterdi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Röportaj en çok hangi dönemde gelişim gösterdi? Röportaj en çok hangi dönemde daha fazla gelişim gösterdi? Röportajın en fazla geliştiği dönem hangisi?
1860'lardan günümüze röportajların edebi ve kültürel tarihinin izini sürüyor
Yazarların nasıl röportajcı ve röportaj konusu olduğunu ve röportajları kurmaca ve kurgu dışı eserlerinde nasıl kullandıklarını ortaya çıkarır.
Henry James, TS Eliot, Ezra Pound, Djuna Barnes, William Burroughs, Philip Roth, JM Coetzee ve Toni Morrison gibi geniş bir yazar yelpazesini keşfeder.
Modernist dönemde ve sonrasında yeni medya ve bilgi teknolojilerini inceleyen heyecan verici çalışmalara katkıda bulunur.
Ülkemizde röportajın en fazla geliştiği dönem hangisi?
Röportaj türünün en çok gelişme gösterdiği dönem;
Cumhuriyet dönemidir. Türk edebiyatını daha kolay kavrayabilmek için dönemler şeklinde kategorize etme gereği doğmuştur. Örneğin; İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı, Tanzimat Dönemi Türk Edebiyatı, Milli Edebiyat Dönemi gibi…

Röportaj; yazarın bir konu belirleyip okuyucularına belirli bilgi, belge ve incelemelerden sonra sunduğu gazete ve dergi yazılarıdır. Yazar yaptığı bu araştırmaları fotoğraflarla süsler ve kendi görüşlerini de ekleyip okuyucularına takdim eder. Burada gaye, seçilen ve araştırılan konuyu okuyucuya kabul ettirmek ve inandırmaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber