Kurtuluş Savaşını Anlatan Kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Dünya savaşı sonrasında yenik düşen bir ülke ve çok sayıda yitip giden canlar. Ülkemiz ağır savaşlar ve yenilgiler sonrasında kendine gelip, düşmanlardan tamamen kurtulmalıydı.
Bir tarafta açlık, yoksulluk, ne yiyecek nede giyecek dahi bulamamak ve bu kadar sefaletin üstüne, kocasını, oğlunu, kardeşini, babasını kaybeden bir toplum.
Bu ülkenin her bir karış toprağında, atalarımızın kanı vardır sözü boşuna değildir. Savaşlardan geriye kalan halk, vatanlarının düşmanlar tarafından parçalanmasını büyük endişe ve göz yaşı ile izlerken, hala umutlarını kaybetmemiş ve bir kurtarıcı beklemekteydiler.
Türk halkı çaresizlik içinde bir elin onlara uzanmasını beklerken Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek, tek kuvvet olup cesurca düşmanın karşısına dikildi.
Halkın direnme ve bağımsızlık aşkının farkında olan Mustafa Kemal ve arkadaşları bu bağımsızlık savaşını daha organize hale getirmek için 19 Mayıs 1919 yılında Samsuna çıktı. Halk Çanakkale Savaşlarından tanıdıkları Mustafa Kemal’in çevresinde kenetlenerek kurtuluş savaşı mücadelesine girişti.
Bütün olayları analiz ederek ordunun güçlenmesini sağlayan Mustafa Kemal Büyük Taarruz  savaşını başlatıp “Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir.” Emrinin arkasından su gibi akan Mehmetçiğin düşmanı İzmir’de denize dökmesi ile son bulmuştur.
Bu ülke öyle kolay yollardan kazanılmadı. Bu ülkenin her bir köşesinde atalarımızın kanı vardır. Kimse bu ülkeyi altın tepsi içinde bizlere sunmadı. 
Biz gençlerin ve çocukların tek görevi, ülkemizi dışarıdan gelecek her türlü kötülüğe karşı korumaktır. Bu ülkenin bir avuç toprağı dahi, çok kıymetlidir. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al