Vatana Karşı Görevlerimizi Anlatan Kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Vatan topraklan üzerinde yaşayan milleti idare eden teşkilâta devlet denir. Canımızı, malımızı, dinimizi, namus ve şerefimizi, dış ve düşmanlara karşı koruyan devlettir.Devlet olmasa insan, kendi kendini düşmanlara karşı koruyamaz, huzur ve güven içinde yaşayamaz, güçlüler zayıfları ezer, canımız, malımız, dinimiz, na­musumuz, tehlikeye düşer. Devletsiz millet ya yok olup gider veya düşmanların kölesi olur.


Devletin Başlıca Görevleri:

a) Yurdumuzu, milletimizi, düşmanlara karşı korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak,
b) Eğitim, sağlık, yol, su, haberleşme gibi hususlarda milletin ihtiyacını karşılamak.
c) Ülkenin kalkınması, vatandaşların huzur ve mutluluğunun sağlanması için gerekli tedbirleri almak.
Devletin bunları yapabilmesi için milletin Devlete karşı görevlerini yerine getirmesi gerekir. Millet devlete karşı görevlerini ne kadar iyi yaparsa devlet de millete o derece iyi hizmet eder.

Millet Malı Böyle Korunur…

Hz. Ali Halife iken bir gece millete ait işler için çalışıyordu. O sırada birisi özel bir iş için yanına girerek söze başladı.

Hz. Ali hemen ayağa kalktı ve orada yanmakta olan mumu söndürüp başka bir mum yaktı.

Bu durumdan bir şey anlamayan misafir Hz. Ali’ye:

– Her ikisi de mum, durup dururken birini söndürüp diğerini niçin yaktığını, sormuş.

Hz. Ali adama şu cevabı vermiş:

– “Söndürdüğüm mum millet parası ile alınmıştır. Seninle özel olarak görüşürken onu kullanmaya hakkım yoktur. Onun için o mumu söndürdüm. Kendi param ile aldığım mumu yaktım.”

İşte millet malı böyle korunur.

Devlete Karşı Başlıca Görevlerimiz Şunlardır:

1) Vergi Vermek:

Devlet, yukarıda saydığımız bu hizmetleri vatandaşların ödedikleri vergilerle yapar. Bir kimse vergisini ödemediği veya eksik ödediği halde başkalarının tam olarak ödediği vergilerle yapılan hizmetlerden yararlanırsa, haksızlık etmiş olur. Yapılan işe katkısı olmadığı halde karma ortak olmak haksızlıktır.

Hakkı olmadığı bir şeyi eline geçirmek, devletin malını, milletin hakkını çalmaktır. Allah’a inanan, milletini seven hiçbir Müslüman böyle bir davranışta bulunmaz, üzerinde milyonlarca insanın hakkı olduğu halde Allah’ın huzurunda kolay hesap veremez, sorumluluktan kurtulamaz.

Şu mübarek vatan topraklan üzerinde canımızın, malımızın, şeref ve namusumuzun güven içinde bulunması, devletimizin güçlü ve milletimizin mutlu olması için vergilerimizi zamanında ve tam olarak ödememiz gerekir.

2- Kanunlara Saygılı Olmak, Halkın Huzuru ve Güvenliği İçin Konulan Kurallara Uymak:

Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:

”Ey iman edenler, Allah’a itaat edin, Peygambere ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin.”

Peygamber Efendimiz de:

“Emire (iş başındakilere) itaat eden bana itaat etmiş, emire âsi olan bana âsi olmuş demektir.” buyurarak yöneticilere itaat et­menin önemini belirtmiştir.

3) Askerlik Yapmak:

Devlete karşı önemli görevlerimizden biri de askerlik yapmaktır. Askerlik hem dini hem de milli kutsal bir görevdir. İç ve dış düşmanlara karşı vatanımızı ordumuz korumaktadır.

Sevgili Peygamberimiz askerde nöbet beklemenin fazileti hakkında şöyle buyuruyor:

”Bir gün bir gece sınır boyunda nöbet beklemek, gündüzleri oruçla, geceleri de ibadetle geçirilen bir aydan daha hayırlıdır. Görev başında ölürse, yapmakta olduğu amelinin sevabı ve rızkı (şehitlerde olduğu gibi) devam eder ve kabir azabından kurtulur.”

”İki göz vardır ki, onlara cehennem ateşi dokunmayacaktır: Biri Allah korkusundan ağlayan göz, diğeri Allah rızası için gece nöbet bekleyen göz.”

Anahtar Kelimeler:
VATANIMIZA KARŞI GÖREVLERİMİZVatana Karşı Görevlerimizi Anlatan KompozisyonVatana Karşı GörevlerimizVatana Karşı Görevlerimiz NelerVatana Karşı Görevler NelerdirDevletin Vatana Karşı GöreviHalkın Vatana Karşı GörevleriVatanVatan NedirVatan Konu AnlatımıVatanla Ilgili Konu AnlatımıSosyal BilgilerVatana Olan Sevgimizi Anlatan KompozisyonVatanımıza Karşı Görevlerimiz Nelerdir?Vatanımıza Karşı Görevlerimiz NelerdirVatanımıza Karşı Sorumluluklarımız Adlı KompozisyonVatanımıza Karşı SorumluluklarımızVatan Sevgisi İle İlgili KompozisyonVATAN SEVGİSİVatan Sevgisi Nasıl AnlatılırVatan Sevgisi Ile Ilgili Kısa KompozisyonVatanımıza Nasıl Sahip çıkmalıyız Ile Ilgili KompozisyonVatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır KompozisyonKompozisyon Ne Demek Ne Demek?Kompozisyon Ne Demek Ne DemekVatanımıza Karşı Ne Gibi Görev Ve Sorumluluklarımız Vardır?Vatanımıza Karşı Ne Gibi Görev Ve Sorumluluklarımız VardırSizin Bir öğrenci Olarak Vatanımıza Karşı Sorumluluklarımız Nelerdir Kompozisyon?Sizin Bir öğrenci Olarak Vatanımıza Karşı Sorumluluklarımız Nelerdir KompozisyonToplum İçindeki Görevlerimiz Hakkında Bir KompozisyonVatan Uğrunda Her Fedakârlığı Göstereceğimiz Değerli BirVatanımıza Karşı Sorumluluklarımız NelerdirVatanımızı SevmekVatan Sevgisi NedirVatan Sevgisi Nasıl OlurVatan Sevgisi Nasıl Ortaya çıkarKompozisyonVatan Aşkımızı Anlatan KompozisyonVatan Sevgimizi Anlatan KompozisyonVatan Sevgimizi Anlatan Kompozisyon örneği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al