Grip Salgını Nedeniyle Okullar Kapanacak mı? Bakan Özer Açıkladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün katıldığı canlı yayında gündeme ve eğitime dair önemli açıklamalarda bulundu.
Özellikle son zamanlarda yaşanan grip salgını nedeniyle, okulların kapanıp kapanmayacağına dair açıklama yaptı.
İşte Bakan Özer'in yaptığı o açıklama!

"Covid-19 ile ilgili şu anda bir risk görünmüyor"
Covid-19 ile ilgili şu anda bir risk görünmüyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılını hiç kesintiye uğratmadan tamamladığımız gibi aynı yaklaşımlarla tüm okullarımızda temizlik ve dezenfektan ile ilgili yine her türlü önemlerimizi alıyoruz. Bu anlamda okullarımıza ilk kez bütçe gönderdik. Eğitim sistemimizdeki tüm okullara 7 milyar lira bütçe gönderdik. Okullarımız temizlik malzemesinden kırtasiye malzemesine, küçük onarımlardan donatım ihtiyaçlarına tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilsin diye gönderdik. Bu, okullarımıza eğitim öğretimle ilgili kendi ihtiyaçlarını karşılamalarının yanı sıra gibi aynı zamanda sağlıkla ilgili önlemleri alma anlamında da büyük destek sağladı.
 
Şu anda grip vakaları yaygınlaştı ama Sağlık Bakanlığı ile sürekli koordine hâlindeyiz, okulları kapatmayı gerektirecek bir durum söz konusu değil.
 
Okullardaki her türlü şiddeti önleme adına 'sıfır şiddet' mekanizması oluşturmak için çalışıyoruz. Okullarımızı sağlıklı ve güvenli eğitim ortamları olarak kazandırmak için tüm çabayı sarf ediyoruz. Yakınlarda ortaöğretimde yaptığımız yeni bir düzenleme ile akran zorbalığını disiplin suçları arasına dâhil ettik. Okullarımızın en güvenli ortamlar olması için elimizden geleni yapıyoruz. Sadece Millî Eğitim Bakanlığı olarak değil, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla aynı zamanda süreçleri birlikte yönetiyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al