Pisa'nın 'zengin' kaynağı 'işe yaramaz' sıralaması ile risk altında

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim bakanları Pisa çalışmasını bulgularını daha iyi iletmeye çağırdılar - böylece odak “işe yaramaz” başlık sıralamalarına değinmedi.

Bugün, Pisa (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) tarafından sağlanan “zengin bilgi dizisi” nin, okul sistemleri için derecelendirme kuruluşu olarak değerlendirildiği için kaybedildiğine dair endişeler dile getirildi.

OECD'nin Pisa 2018'deki bulgularını bu yılın sonunda yayınlaması nedeniyle yürütülen çalışma ile katılımcı ülkeler sonuçların kendileri için ne anlama gelebileceklerine odaklanmaya başlıyor.

Portekiz’in eğitim devlet sekreteri Joao Costa şunları söyledi: “Pisa tarafından sağlanan veriler çok, çok zengin, son derece zengin. Ancak risk şu ki, Pisa'nın yalnızca ülke sıralamasına bakıyoruz ve bu da Pisa'nın en yararsız kısmı.

Küresel egemenlik:  Pisa dünyayı yönetmeye nasıl geldi?

Son Pisa sonuçları: Bilimde eğitim sıralaması, matematik ve okuma

Uyarı:  İngiltere , ezbere öğrenme tarafından tutuldu , Pisa patronunu uyardı

“Herkes Portekiz'in geldiği için çok mutlu ama biz yarı yoldayız. Öyleyse her şeyin yapıldığına ikna olmayalım. Her şeyi okuyalım. ”

Pisa'yı yöneten OECD yetkilisi olan Andreas Schleicher, Dubai'deki Küresel Eğitim ve Beceriler Forumu'nda (GESF) de konuşuyordu ve sıralamaya odaklanmanın yararsız olduğu noktasını kabul etti.

Ancak Bay Costa, sorunun kısmen OECD'nin Pisa sonuçlarını sunma şeklinden kaynaklandığını söyledi.

“Pisa'nın henüz iletişim kurmadığını düşünüyorum” dedi. Örneğin, işbirliği 21 için önemli bir yetkinlik Çünkü,” st yüzyılda, problem çözme 21 için kilit yeteneğidir st yüzyıl.

“Ama sonra [son] Pisa lansmanını yaptık ve hepimiz dil, matematik ve bilim hakkında konuşuyoruz. Ve birkaç ay sonra işbirlikçi problem çözme için sonuçlar alıyoruz ve kimse artık politik olarak konuşmaya gerçekten önem vermiyor. ”

İngiltere'de eğitim bakanları, Pisa sıralamalarına kendileri uygun olduğunda odaklanmaktan mutluluk duyuyorlar. Michael Gove, ülkenin görünür akrabası Pisa’nın eğitim sekreteri olduğu okul reformunun son ana çıktısı için kilit bir gerekçe reddetti .   

Costa'nın bugünkü endişeleri, geçen yıl ilk kez Pisa'ya katılan Filipinler Eğitim Sekreteri Leonor Magtolis Briones tarafından desteklendi.

GESF’de yaptığı konuşmada, “Pisa iletişim kurmalı ve Pisa’ya katılan bizler, özellikle sonuçların analizini iletmeye hazır olmak zorundayız” dedi. “Çünkü halk kendi analizini yapabilir.

“Özellikle çok hassas siyasi ortamlarda bu dikkate alınmalıdır. İnsanlar Pisa'yı çok ama çok ciddiye alıyor. ”

Costa, okuryazarlık, matematik ve fen konularına odaklanan Pisa'nın diğer konular üzerindeki etkisinden de endişe duyuyor.

“Başlık Pisa sıralamasında diğer risk, müfredatı daraltma riskidir” dedi. “Çünkü matematikte veya dilde iki noktaya gidersek, dil veya matematik için daha fazla ders saati ile ilgili büyük bir karışıklık olacaktır.

“Ve yanlış tarafı hedef alıyor olabiliriz çünkü müfredatta sanatlara ihtiyacımız var, müfredatta beşeri bilimlere ihtiyacımız var çünkü bunlar aynı zamanda okuryazarlık ve matematik [Pisa] alanlarında bile değerlendirilen becerileri geliştirme araçlarıdır. ”

“Birçok ülkede Pisa eğitim sistemleri için derecelendirme ajansı olarak kabul edildi - Standart ve Eğitimin Yoksulları - ve bu en kötüsü çünkü o zaman birdenbire Pisa'da aldığımız tüm bu çok zengin bilgiyi göz ardı ediyoruz ve sadece mutlak sonuçtan endişe ediyoruz. ”

Bay Schleicher, Costa'nın sıralama riskiyle ilgili endişelerine “sempati duyduğunu” söyledi ve Portekiz'i bunun nasıl önlenebileceğinin güzel bir örneği olarak övdü.

“Portekiz'de en çok hayran olduğum şey, 'tamam matematikte en hızlı geliştiriciyiz, matematiğin nasıl öğretileceğini düşündük, bu konuda daha iyi olalım' dediler.

21 - “Aslında ne sonucuna 'biz bunları o yüzden sistemimizde eksik büyük şeylere enerjimizi odaklanalım nasıl yapılacağını biliyorum' dir st yüzyıl becerilerine - hatta matematik biraz dışarı kaybetme riski . Bu, Pisa'nın gerçekten ileri görüşlü bir kullanımı.

“Bu, ondan öğrenmenin ideal bir örneği - dar sıralamalardan etkilenmemek. Pisa çok karmaşık ve birçok farklı boyut sunuyor ve bunu tek bir metriğe kadar kaynatmamak önemlidir. Dünya çok yönlü ve onunla bağlantı kurmamız gerekiyor. ”

Ancak kabul etti: “Bunu halka duyurmak çok zor ve sıralama tartışmaya hükmediyor. Riskleri görebiliyorum ancak [Pisa'dan] fırsatlar çok büyük. ”

Kaynak: https://www.tes.com/news/pisas-rich-resource-risked-useless-rankings

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al