Okul liderinin yapması gereken 7 şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şey… yeni okul liderleri için ilk dönem çok iyi gidiyor. Kişiliğinize ve okulunuza bağlı olarak, muhtemelen endişe duymaktan veya heyecanlanmaktan korkmaktan ya da belki de ikisinin tuhaf bir karışımından dolayı kendinizi hasta hissettiniz.

Deneyimli bir öğretmen olarak, zamanınızı en iyi şekilde kullanma becerisine sahip olacaksınız. Her dersin her dakikası öğrencilerinizin başarmasına yardımcı olmak için dikkatli bir şekilde kullanılmıştır, ancak şimdi zamanınız daha önce hiç olmadığı gibi baskı altındadır.

Yeni yazınızda zamanınızı nasıl kullanmalısınız? Kesin olan bir şey var: Vaktinizi nasıl kullanacağınızla ilgili bir planınız yoksa, bu konuda kasıtlı değilseniz, hayat sadece olacak.

Zamanınızı akıllıca kullanmak için ipuçlarım. 

1. Harcanan zaman kurmak için harcanan zaman elbette çok önemli olacak. İnsanlarını tanımak için zaman ayırmalısın; öğrenciler, ebeveynler, meslektaşlar.  

Eski sözleri kendinize hatırlatmak için belki de iyi bir zaman; İki kulağımız var ama bir sebeple sadece bir ağzımız var.

2. Dinleme, yumuşak sorular sorma ve okulun bağlamını ve kültürünü anlamaya çalışma zamanı. Churchillian'ın okula olan vizyonunuz ve yapmayı planladığınız tüm değişiklikler hakkında konuşmasının zamanı gelmeyebilir.  

3. Bazen vizyonunuzu iletmenin en iyi yolu, insanlara damlatıp beslemek, ne yaptığınız ve nasıl yaptığınızla başa çıkabilmektir. Görünür okul liderleri özellikle ebeveynler tarafından değerlenir. Okul kapısında kurulan ilişkiler paha biçilmez olabilir.

4. Etrafınızdakilerle ilişki kurarken, olayların her zaman göründüğü gibi olmadığını hatırlamak önemlidir. Takımınızı tanımak için zaman ayırın ve insanlar hakkında sonuçlara varmaktan kaçının.

5. Bazı meslektaşları, görünen o ki, her şey konusunda hevesli, bazıları ise ortaya çıkan yeni bir şey konusunda olumsuz görünüyor. Ancak her personel odası barometrelerine sahiptir. Bunlar, en son fikriniz ya da inisiyatifiniz üzerinde dürüst bir yansıma sağlayacak meslektaşlardır. Zaman doluyken, bu insanları arayacak ve onların tavsiyelerine değer biçeceksiniz.

6. Kendi okulunuzun dışında bir ağ kurmaya başlamanız da önemli olacaktır. Başka yerlerdeki deneyimli meslektaşlar paha biçilmez bir tavsiye, destek ve rehberlik kaynağı olacaktır. En zor durumlara bakış açısı getirebilirler.

7. Mesajın verildiği ilk günlerde ve haftalarda, hızlı bir şekilde birçok karar vermeniz konusunda baskı hissedebilirsiniz. Ancak tüm kararların “o zaman ve orada” verilmesi gerekmez. Gerçekten acil olmadıkça, ekibinizle sohbet ettikten, köpeği gezdirdikten veya banyoya daldırmaktan sonra birçok karar almanız daha iyi olur. Bazı kararlar bile üç yaklaşımı da gerektirebilir.

Okulunuzdaki genç insanlar için dünyayı değiştireceksiniz… sadece zaman ayırın ve inandığınız şeye sadık kalın.

https://www.tes.com/news/7-things-every-new-school-leader-should-be-doing

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al