Okul Aile Birliği Üyeleri Nasıl Seçilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul Aile Birliği üyeleri kimlerden oluşur?
Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur.

Okul Aile Birliği üyeleri ücret alır mı?
Okul Aile Birliği Üyeleri ve Başkanı Maaş Alır Mı? Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.

Okul Aile Birliği genel kuruluna kimler katılır?
Onur Üyesi olan kişi veya kişiler Okul Aile Birliği Genel Kurulu’na katılıp söz alabilir, tavsiyelerde bulunabilirler. Ancak, oy hakları yoktur, oy kullanamaz, birliğin herhangi bir organında görev alamazlar.


Öğretmenler Okul Aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?
Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınır.

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişidir?
(4) Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.

Okul aile birliği okul için neler yapabilir?
Amacı, okula ve öğrenciye hizmettir. Okul Aile Birliği, şikâyet ve önerileri yazılı olarak kabul eder; OAB Başkanı aracılığı ile okul yönetimine sunar. Okul Aile Birliği, belirlenmiş sosyal sorumluluk projelerinde okul adına aktif görev alır. Toplantılarda alınan kararlar, çoğunluğun katılımı ile imza altına alınır.

Okul aile Birliği personel çalıştırabilir mi?
Kadrolu Personel Dışında, Ücretleri Genel Bütçe Veya Bütçe Dışı Kaynaklarca Karşılanarak Hizmet Satın Alma Yoluyla Personel Çalıştırılamayacak.

Okul aile Birliği ne demek?
Okul aile birliği, okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenci velileri ve isterlerse öğrenci anne ve babalarının oluşturduğu bir birliktir. Bu birliğe bütün veliler ve okulun yönetici ve öğretmenleri üye kaydedilir.

Aile birliği nedir kısaca?
Okullarda eğitim ve öğretimin daha verimli hale getirilmesi için okul ile aile arasında bütünleşmeyi sağlayan ve tüzel kişiliği olmayan birliklere okul aile birliği denir. Milli eğitim Bakanlığına bağlı okul ve eğitim kurumlarında okul aile birlikleri kurulabilmektedir. Bu birlikler bulunduğu okulun ismini almaktadır.

Okul Aile Birliği işletme defterini kim onaylar?
Bu defterlerden gelir gider defteri dışında olanlarının notere tasdiki zorunlu olmayıp okul müdürlüklerince onaylanır. Bu defterlerden sadece yönetim Kurulu karar defteri notere onaylattırılır, bunun dışındaki defterler il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanır.

Okul kantini ihalesini kim yapar?
Madde 9 – Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmî veya gayri resmî devir ve temlik yapılamaz.

Okul aile birliğine kaç öğretmen seçilir?
Yönetim Kurulu Sayısı ve Özellikler: Okul aile birliklerinde Milli Eğitim Bakanlığının belirttiği gibi 5 asil, 5 yedek üye ve, denetleme kurulu üyeliği için de velilerden 1 asil 1 yedek,öğretmenlerden 2 asil 2 yedek üye seçilir.

Veli toplantısı yapmak zorunlu mu?
MEB’in Okul- Veli iş Birliği konulu genelgesine göre; okullarda veli toplantıları yapılmak zorundadır.

Resmi tatillerde toplantı yapılır mı?
Ancak ilk haftanın tamamının resmi tatile rastlaması halinde takip eden ilk çalışma günü toplantı günü olarak belirlenebilir. Resmi tatile rastlayan günlerde çalışmaya ara verilebilir. Görüşülecek konu bulunmadığı takdirde meclis gündemsiz olarak toplantıya çağırılır.

Muhammen bedel tespit komisyonu kimlerden oluşur?
MADDE 19 – (1) Muhammen bedel tespit komisyonu, valilik/kaymakamlıkça görevlendirilecek il/ilçe millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında okul müdürü/müdür yardımcısı, birlik başkanı, defterdarlık/mal müdürlüğü temsilcisi, gerekli görülmesi halinde ilgili özel idare müdürlüğü temsilcisi ile il ve

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al