Okulda Dikkat Eksikliği Belirtileri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İki yıl önceydi. Bir veli birinci sınıfa giden çocuğunda dikkat eksikliği olabileceği şüphesini taşıyordu. Öğretmenleri ona çocuğunun derste başarısız ve dikkatinin eksik olduğunu söylemişti.
Çocuğunun kaç aylık okula başladığını sorduğumda aldığım cevap her şeyin nedenini açıklıyordu. Altmış dört aylık bir çocuk birinci sınıfa istek doğrultusunda kaydettirilmişti.
Oysa ki erken çocukluk döneminde çocukların okula değil oyuna; öğretmen ile bağ kurmaya değil annesi ile bağ kurmaya ihtiyacı vardır. Annenin ilgisinden ve sevgisinden uzaklaşan, günün yarısını üstesinden gelemeyeceği çizgi ve harflerle geçiren çocuk, normal olarak derse dikkatini vermez. Karşılaştığı her zorluk, onu strese sokacak, huzursuz olacak ve başarısızlığı öğretecektir. Üstelik yoğun stresin yan etkileri yaş ilerledikçe sağlık problemleri olarak kendini gösterecektir.
Saatlerce dışarda oynayabilen, tv de, tablette vakit geçirebilen çocuğunuz, dikkatini yoğunlaştırabiliyorsa dikkat eksikliğinden söz edemeyiz.
Dikkat eksikliği sanki ebeveynlerde var gibi... Çocuğun yaşına ve gelişim özelliklerine dikkat etmeden onlara yük getiren, okula kayıt yaptıran veliler, iş işten geçtikten sonra çocuklarınızdan özür dileyeceksiniz. Fakat çok geç olmuş olacak.
Alıntıdır
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al