EBA'da puan ve portfolyo sisteminde yenilik

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

EBA'ya (Eğitim Bilişim Ağı) son yapılan güncelleme çalışmalarından sonra bir çok yeni özellik eklendi. Yeni EBA'da her öğrenci için, dersine giren öğretmen tarafından PORTFOLYO kısmına eklemeler yapılabiliyor.

Bunun için Sayfam menüsünden PORTFOLYO bölümünü seçip, hakkında görüş bildirmek, sosyal etkinlik eklemek istediğiniz öğrenciyi seçiyorsunuz. Öğrenci seçildiğinde bu öğrenci ile ilgili Akademik durumu, çalışmaları, projeleri, katılım ve başarılarını ve öğretmen görüşlerini doldurabiliyorsunuz.

Ayrıca tüm bu işlemleri yapan öğretmenler için de EBA belirli bir puan veriyor. EBA'nın öğretmenlere puan verdiği işlemler şu şekilde:

Giriş Yapma: Düzenli olarak giriş yaptıkça puan kazanabilirsiniz.

Öğrenci Portfolyosuna Katkı: Öğrencilerinizin akademik başarılarının yanı sıra katıldıkları projeleri ve ders dışı sosyal aktiviteleri paylaşabildikleri Portfolyo'lara yaptığınız katkılardan puan alabilirsiniz.

İletişim İşbirliği: "Sayfam" alanında, öğretmen arkadaşlarınızla ve öğrencilerinizle iletişim hâlinde olarak eğitsel iş birliği ortamına katkı sağlayabilir, aynı zamanda puanlarınızı artırabilirsiniz.

İçerik: İçeriklerde inceleme yaptıkça puanlarınızı artırabilirsiniz.

İçerik Üretimi Sistemi: İçerik üretimi yapıp öğrencilerinizle paylaştığınızda puan kazanabilir, bu içeriklerin moderasyondan geçmesi durumunda puanınızı yükseltebilirsiniz.

Öğrenme Yönetimi Sistemi: Öğrencilerinizle çalışma, sınav, ders listesi paylaştıkça ve öğrencilerinize ait raporları görüntüledikçe puan kazanabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Buse 4 yıl önce

Çok saçmaa

Avatar
Esma 4 yıl önce

Cok sacma cevaplar aldim bu ne ya ogrenc bi site

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al