En Sıcak Gezegen Hangisi? En Soğuk Gezegen Hangisi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gezegenlerle ilgili şaşırtıcı bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. En sıcak ve en soğuk gezegenleri duyduğunuzda biraz şaşırabilirsiniz. Güneşe en yakın gezegenin en sıcak gezegen olduğunu düşünenler yanılıyorlar. Güneşe en yakın gezegen bilindiği üzere Merkür'dür. Ancak Merkür'ün çok ince bir atmosferi var olduğu için sıcaklığı içinde tutmaz dışarı salarmış. 
Her ne kadar Güneşin yanında olmasa da bunun nedeni Venüs’ün atmosferindeki karbondioksit gazından dolayı. Atmosferinde yer alan yoğun karbondioksit gazı içeren bulutlar, sıcaklığı içerde tuttukları için gezegen oldukça sıcakmış.
Güneş’ten tam 108 milyon kilometre uzaklıkta olan Venüs'ün ortalama sıcaklığı 462 santigrat dereceymiş.
Gelelim en soğuk olan gezegene. En soğuk gezegen ise Uranüs müş. Uranüs'ün neden en soğuk gezegen olduğuna dair kesin bilgiler yok ancak, Uranüs'ün sıcaklığı tutmamasından dolayı en soğuk gezegen olduğu düşünülüyor. 

Uranüs, Güneş'e daha yakın olduğu halde neden Neptün'den daha soğuktur?

Uranüs gezegeni Güneşten uzaklığı ile en soğuk gezegen olmamıştır Uranüs gezegeni şekil ve atmosferindeki incelikten dolayı en soğuk gezegen olmuştur. Görünüm itibariylede soğuk olan bu gezegen, gerçekten çok soğuk bir gezegenmiş 

Uranüs Gezegeni Neden Böyle Tekdüze Ve "Pürüzsüz"? • Kozmik Anafor | Türkiye'nin Astronomi Kaynağı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al