Polis Olmak İçin Sağlık Şartları Neler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Polis olmak için gereken sağlık şartları neler? Hangi sağlık şartları polis olmaya engeldir? Polis olmak için hangi sağlık şartlarını geçmek gerekiyor? Sağlık kontrolü nasıl yapılır? Hangi sağlık problemleri polis olmaya engel? 
Ön sağlıkta nelere bakılıyor?
Pomem Sağlık Şartları 2024 yılında nelerdir ? Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
Polislik Genel sağlık nelere bakılıyor?
Hastaneye sevkiniz yapılır ve Emniyet Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre öğrenci olup olamayacağınız raporla belirlenir. Genel sağlık muayenesinde; üroloji, genel cerrahi, nöroloji, kulak burun boğaz, psikoloji, göz, diş gibi Emniyet Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen tüm hususlar incelenecektir.

Polislik için kaç diş şartları?
Polislikte Dişlere Bakılıyor Mu? Polis Diş Sağlığı Polislikte, adayların ön dişlerinde eksiklik olup olmadığına bakılır. Ön dişlerde 5 taneden fazla eksik olması polisliğe giriş için engel teşkil eder.

Psikiyatri geçmişi polisliğe engel mi?
Bu doğrultuda “psikiyatrik hastalıklarda hastalık branşlarının sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar idari polislik görevine aktarılmazlar.” denerek psikiyatrik hastalıkların D dilimi sağlık şartları taşıyanlara malulen emeklilik dışında bir seçenek bırakılmamaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al