Bir öğretmen ve bir akademisyen arasındaki farklar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir şeyler öğrenmemize yardımcı olan birini tanımlamak için her zaman “öğretmen” terimini kullanırız. Fakat gerçekte, öğretmen ve profesör gibi terimler aslında çok farklıdır ve farklı türde bir eğitimciye işaret eder. Bu iki eğitimci türü arasındaki farkları ve öğretmen veya profesör olmanın çok farklı yolunu anlamak önemlidir . 

Kısacası profesör, lise sonrası akademik eğitmendir. Bazen lise sonrası öğretmenler olarak adlandırılırlar, kolej düzeyinde olan öğrencilere, tipik olarak bir üniversite sınıf ortamında öğretirler. Profesörler en üst düzey eğitimcilerdir ve genellikle belirli bir akademik konu veya alanda uzmanlaşırlar. Bir kolejde kritik öğretim üyeleridir. Öte yandan öğretmenler, anaokulundan liseye kadar odaklanarak daha genç öğrencilere eğitim vermekle görevlidir. Ayrıca, öğrencilere önemli becerileri öğretmeye odaklanan önemli öğretim üyeleri ve eleştirel eğitmenlerdir. Öğrencileri yaşlanmayla birlikte gelen daha fazla eğitime hazırlayan daha erken, temel eğitim düzeylerine odaklanırlar. Bu öğretmenlerden bazıları belirli öğretim alanlarında da uzmanlaşacak,

Hem öğretmenler hem de profesörler, öğrencileri eğitmede ve geleceklerine hazırlamada etkilidir. Eğitim başarı için çok önemlidir ve öğretmenler ve profesörler hem kariyerlerini hem de yaşamlarını çevrelerindeki kişilerin eğitimini geliştirmeye odaklanır. Profesörlerin ve öğretmenlerin yaptıklarındaki farklılıkları ve bunlardan biri olma yolunu anlamak önemlidir. Profesörler ve öğretmenler hakkında daha fazla bilgi edinin ve nasıl bunlardan biri olabileceğinizi öğrenin.

Görevler.
Bir öğretmen ve bir profesör için benzersiz görevler vardır ve hangi fakülte kariyer yolunun sizin için en iyi olduğuna karar vermeden önce, sınıfta sahip oldukları benzersiz sorumlulukları anlamak önemlidir.

Öğretmen: Öğretmenler K-12, öğrencilerin zaman içinde geliştirebilecekleri önemli konuları ve temelleri öğrenmelerini sağlamaktan sorumludur . Anaokulu öğretmenleri, öğrencilerin okumayı, temel matematik vb. Öğrenmelerine yardımcı olur. Öğrenciler ve öğretmenler bunu temel alır ve üçüncü sınıfta öğrenciler daha fazla okuduğunu anlama, daha ileri matematik vb. Öğrenirler. Bu, çocuklar büyüdükçe ve yükseldikçe devam eder. okulda uzun kitaplar okuyorlar, öğrendikleri hakkında makaleler yazabiliyorlar ve kendi içgörülerine yer verebiliyorlar. Gelecekte onlara yardımcı olabilecek matematik ve istatistikte karmaşık matematik formülleri yapıyorlar. Öğretim sorumlulukları şunları içerir:

Ders planları oluşturma

Ödevler, testler ve aktiviteler oluşturma

Ödevlere ve testlere not verme

Öğrencilere ders vermek

Zorluk çeken ve yardıma ihtiyacı olan öğrencilerle çalışmak

Çocuklarının eğitimine katılmalarına yardımcı olmak için ebeveynlerle birlikte çalışmak

Aynı sınıf düzeyinde veya müfredatta yer alan diğer öğretmenlerle bağlantı kurmak

Öğrencileri standartlaştırılmış testlere hazırlayın

Tavsiyeye veya yardıma ihtiyacı olan öğrenciler için bir bağlantı fırsatı sunun

Profesör:Profesörlere, uzmanlık alanlarına göre öğretmeleri için belirli sınıflar verilir. Bu eğitmenler, öğrencileri için müfredatı, ödevleri, sınavları ve projeleri oluşturmaktan sorumludur. Genellikle kurum tarafından belirlenen beceri hedefleri vardır ve öğrencilerinin her yıl buluşmasını isterler. Birçok üniversite, öğrencilere ödevlerinin ne olduğunu göstermek için çevrimiçi sistemleri kullanır ve öğretim üyeleri, öğrencilerin derslerine hazırlanmalarına yardımcı olmak için bu çevrimiçi yazılım programını yürütmekten sorumludur. Profesörler ebeveynlerle çalışmazlar - kurslarında doğrudan genç yetişkin öğrencileriyle çalışırlar. Profesörlerin, öğrencilerin kariyerlerine hazırlanmalarına ve düşüncelerine meydan okumalarına yardımcı olmak için benzersiz bir görevi vardır. Üniversite öğrencileri gerçek dünyaya hazırlanıyor, bu nedenle profesörler onlara kariyerlerine ve geleceklerine nasıl hazır olacaklarını öğretmekten sorumludur. Profesörler ayrıca bağımsız araştırma yayınlamaktan ve akademik çalışmaları ilerletmek için projeler yürütmekten sorumlu olabilirler. Bu, öğretim sorumluluklarına ek olarak. Profesör sorumlulukları şunları içerir:

Dersleri için bir müfredat oluşturmak

Müfredat geliştirme konusunda departmanları ile birlikte çalışmak

Akademik araştırma yapmak ve çalışmalarını geliştirmek için makaleler yazmak

Öğrencilere ders vermek

Ödevler, testler ve aktiviteler oluşturma 

Ödevlere not verme

Öğrenciler için mentorluk grupları yürütmek

Gerektiğinde onlara yardım etmek için öğrencilerle buluşma

Alıntı: https://www.wgu.edu/blog/difference-teacher-professor2008.html#:~:text=Professors%20are%20the%20highest%2Dlevel,on%20kindergarten%20through%20high%20school.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al