Okul Öncesi 2. Dönem Gelişim Raporu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocukların gelişimini nasıl değerlendirirsiniz?
Çocuk değerlendirme yöntemleri gayri resmi ( doğal gözlemler yapmak, portfolyolar için veri ve çocuk çalışmaları toplamak, eğitimci ve öğretmen derecelendirmelerini kullanmak) ve resmi (anketler ve standart testler gibi değerlendirme araçlarını kullanmak) olabilir.
Okul öncesi gözlem nasıl yazılır?
Bebekler ve küçük çocuklar hakkında yazılı gözlemler , yararlı ve anlamlı olması için gerçeğe dayalı ve nesnel olmalıdır 1 . Bu, eğitim personelinin yalnızca gördüklerini ve duyduklarını (örneğin gerçekleri) yazması ve şu sözcükleri kullanmaktan kaçınması gerektiği anlamına gelir: Çocuğun duyguları, niyetleri ve motivasyonları hakkında yargıda bulunun

Okula başladığı zamana göre arkadaş ilişkilerinde, el becerisinde olumlu gelişmeler var. Ancak desteklenerek devam edilmesi gerekiyor. Bunun için birlikte tekerlemeler, şiirler söyleyebilir ve ayna karşısında egzersiz yapabilirsiniz. öykü okumalı, soru cevap yapmalı ve geçen yeni sözcükler hakkında konuşmanız dil gelişimini destekleyecektir.Enerjisini atabilecek oyun alanları oluşturulmalıdır. başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.

El becerisi gereken etkinliklerde özendiği zaman çok başarılı. Sınıf içinde gerektiği zaman kendini güzel ifade edebiliyor, ancak içe dönüklük devam ediyor.Sosyal yönden daha çok arkadaşla birlikte olacağı ortamlar oluşturulmalı, onlarla kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturulmalıdır. Böylece sosyal duygusal gelişimine destek sağlamış olacaksınız.Son derece başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.

Yaşının üstünde bir olgunluk ve kurallara uyum sergilemektedir. Meraklı, ilgili, heyecanlı bir çocuk.Yeni bilgilere çok açık ve öğrendiği şeyleri çabuk unutmuyor.Merakını artırmak için birlikte eğitici filmler izleyebilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Son derece başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.

Enerjisini atabilecek kurslara yada arkadaş guruplarıyla açık alanlarda kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturmaya dikkat ediniz.ev ortamında kesinlikle şiddet eğilimlerinde bulunmamanızı, şiddet içerikli oyuncak almamanızı ve şiddet içerikli tv programlarının izlenmemesini öneriyorum.Son derece başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.

Etkinliklerde yavaş hareket ettiğinden süreyi iyi kullanamıyor. Çabukluk becerisi için evde bir iş yaparken belirli bir süre verilip, zamanında tamamlamasını isteyiniz. Küçük kas gelişimini desteklemeniz için oyun hamuruyla oynamasını, makas kullanmasını ve resim yapmasını öneriyorum.Genel olarak tüm gelişim alanlarında başarılı performans sergiliyor.Bu başarının artarak devam etmesi için, okul içi ve okul dışı ilginizi sürdürmenizi öneririm. iyi tatiller minik kelebek.


Çocuğunuzun kendine güvenini kazanacağı ve tek başına da değerli olacağını hissettirecek davranışlar için ona fırsatlar verin.Genel olarak tüm gelişim alanlarında başarılı performans sergiliyor.Bu başarının artarak devam etmesi için, okul içi ve okul dışı ilginizi sürdürmenizi öneririm. iyi tatiller minik kelebek.

Okula başladığı zamana göre arkadaş ilişkilerinde olumlu gelişme var.Yiyecekleri ayırt etmeden yiyebilme becerisinin gelişmesi için aile fertlerinin de doğru örnek olması yararlı olacaktır.Genel olarak tüm gelişim alanlarında başarılı performans sergiliyor.Bu başarının artarak devam etmesi için, okul içi ve okul dışı ilginizi sürdürmenizi öneririm. iyi tatiller minik kelebek.

El becerisi gereken etkinliklerde çok başarılı.Konuşmasını geliştirmek için kendisinden daha iyi konuşan kişiler ile iletişim kurmasını sağlayın. Ayrıca bol bol soru cevaplı olarak hikaye okumanızı da öneririm. Sosyal yönden gelişimi desteklenmeli. daha çok arkadaşla birlikte olacağı onlarla kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturulmalıdır.Başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.

Öğrenmeye çok istekli ve başarılı bir çocuk. Bu isteği desteklenmeli ve devam etmesi sağlanmalıdır. Evde de Türkçe konuşmasının geliştirilmesi için bol bol kitap okunabilir. Resimler gösterilerek Türkçe olarak anlatması istenebilir. Başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.


Çizgi çizme, resim yapma ve boyama gibi el ve göz koordinasyonu gerektiren çalışmaları evde de devam etmelisiniz. Sayıları ve renkleri tanıma, çizgileri doğru yönde yazması için pekiştirme çalışmaları yapmalısınız.Meraklı, ilgili, heyecanlı bir çocuk.Yeni bilgilere çok açık ve öğrendiği şeyleri çabuk unutmuyor.Başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.

Sıra ile konuşulması gerektiği konusu üzerinde evde durmanızı sırasını beklemeyi öğrenmesini desteklemenizi öneriyorum.Kendi işlerini kendinin yapması yönünde desteklemeniz, sorumluluk bilincinin gelişmesini sağlayacaktır. Şiddet içerikli çizgi film vb. izlemesine engel olunuz. Evde ortak belirlenecek kurallara herkesin uymasını sağlayarak kural bilincini oluşturabilirsiniz. Çocuğunuzu oyunlar oynayarak ilginizi gösterebilirsiniz. İyi tatiller minik kelebek


El becerisi gereken etkinliklerde özendiği zaman çok başarılı. Sınıf içinde gerektiği zaman kendini güzel ifade edebiliyor, ancak içe dönüklük devam ediyor.Sosyal yönden daha çok arkadaşla birlikte olacağı ortamlar oluşturulmalı, onlarla kaynaşıp birliktelik yaşayabileceği zaman dilimleri oluşturulmalıdır. Böylece sosyal duygusal gelişimine destek sağlamış olacaksınız.Son derece başarılı geçen ilk dönem için seni tebrik ediyorum. Devamlarını diliyorum. İyi tatiller minik kelebek.


www.egitimhane.com
 

Anahtar Kelimeler:
Okul Öncesi 2. Dönem Gelişim Raporu 2024Okul öncesi 2. Dönem Gelişim Raporu 2023Okul öncesi 2. Dönem Gelişim Raporu 2022E Okul Gelişim Raporu örneğiE-okul Gelişim RaporuGELİŞİM RAPORLARI ÖRNEKLERİOkul öncesi Karne Gelişim Alanı örnekleriGELİŞİM RAPORU ÖRNEĞİOkul öncesi Gelişim Raporuna Neler YazılırOkul öncesi Gelişim Raporuna Neler Yazılır?Okul öncesi Gelişim Raporu Nasıl GirilirOkul öncesi Gelişim Raporu Nasıl Girilir?Anasınıfı Gelişim Raporuna Nasıl BakılırAnasınıfı Gelişim Raporuna Nasıl Bakılır?Gelişim Raporu Nedir Okul öncesiGelişim Raporu Nedir Okul öncesi?2022 Yeni Gelişim Raporu AlanlarıOkul Öncesi Gelişim Raporu ÖrnekleriIkinci Dönem Gelişim Raporu örneğiOkul öncesi Sene Sonu Gelişim Raporu örnekleriSene Sonu Gelişim Raporu örneklerisene Başı Gelişim Raporu örnekleriGelişim Raporları 2. Dönem SonuGelişim Raporuna Neler YazılmalıGelişim Raporu örnekleri Neler2. Dönem Okul öncesi Gelişim Raporu örnekleriOkul öncesi Gelişim Raporu Nasıl YazılırGelişim Raporu Nasıl YazılırGelişim RaporuOkul öncesi Gelişim Raporu örneğiOkul öncesi 2. Dönem Gelişim Raporu örnekleriAnaokulu Gelişim Raporu ÖrnekleriSene Sonu Gelişim Raporu GörüşüSene Sonu Gelişim Raporu örnekleri2. Dönem Gelişim Raporu örnekleriAnaokulu Gelişim RaporuOkul öncesi 2. Dönem Gelişim Raporu örneklerOkul öncesi Gelişim RaporuOkul öncesiOkul öncesi 2. Dönem Gelişim RaporuSene Sonu Gelişim RaporuSene Sonu Gelişim Raporu örneği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al