Uzman Öğretmenlik Sınavı Erteleniyor mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzman öğretmenlik sınavına ilişkin flaş bir iddia gündeme geldi. Eğitimci Gazeteci Edip Kaya, Bakan Özer'le görüştüğünü söyledi ve Bakan Özer'in sınavın ileri bir tarihe erteleneceğinden bahsetti.
 

Uzman öğretmenlik sınavının sonraki bir tarihe erteleneceğini söyleyen Kaya, bu sebeple henüz sınav yerleri ve giriş yerleri açıklanmadı dedi.

mebhocam.com’a özel açıklamalar yapan Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 9 Kasımda Anayasa Mahkemesinin kariyer sınavları hakkında verilecek kararı verdiğini ancak 9 Kasım’dan 19 Kasıma gerekli hazırlıkların yapılamayacağı için sınavın ertelenmesi talimatı verdiğini iddia etti.

Eğer sınav Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilirse zaten sınav yapılmayacak. B planı olarak ise sınav iptal edilmezse hem öğretmenlerin tepkilerini dindirmek hem de Öğretmenlik Meslek Kanununda yapılacak değişikliklere zaman kazanmak için sınav bir ay ertelenecek.

Bir aylık süre içerisinde ise tezli yüksek lisanslılara 5 yıla düşürülmesi ve 25 yıllık öğretmenlerin başöğretmen olabilmesi için gereken çalışmalar tamamlanacak.

Kaynak: mebhocam.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al