Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavları Tüm Modüller İçin

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2022 Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı PDF

2022 Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı PDF indir

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DENEME VE FÖYLERİ

2022 Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı PDF

2022 Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı PDF indir

1.MODÜL

MODÜL 1: ÖĞRENME VE ÖĞRETME SÜREÇLERİ

Uzman Öğretmenlik 2022 Deneme Sınavı PDF indir

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Deneme-1

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Deneme-2

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Deneme-3

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Deneme-4

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Deneme-5

Uzman Öğretmenlik 2022 Deneme Sınavı PDF

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 1

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 2

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 3

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 4

Uzman ve Başöğretmenlik 1. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 5

2.MODÜL

MODÜL 2: ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Uzman Öğretmenlik 2022 Deneme Sınavı PDF

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 1

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 2

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 3

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 4

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 5

Uzman Öğretmenlik 2022 Deneme Sınavı PDF indir

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Deneme-1

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Deneme-2

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Deneme-3

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Deneme-4

Uzman ve Başöğretmenlik 2. Modül Deneme-5

3.MODÜL

MODÜL 3: ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK

3. Modül Uzman Öğretmenlik Föy ve Denemeler

2022 Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı PDF

Uzman ve Başöğretmenlik 3. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 1

Uzman ve Başöğretmenlik 3. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 2

Uzman ve Başöğretmenlik 3. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 3

Uzman ve Başöğretmenlik 3. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 4

Uzman ve Başöğretmenlik 3. Modül Hazırlık Soruları-FÖY 5

MODÜL 4: EĞİTİMDE ARAŞTIRMA VE AR-GE ÇALIŞMALARI
MODÜL 5: EĞİTİMDE KAPSAYICILIK
MODÜL 6: ÇEVRE EĞİTİMİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
MODÜL 7: SOSYAL ETKİLEŞİM VE İLETİŞİM
MODÜL 8: DİJİTAL YETKİNLİK
MODÜL 9: GÜVENLİ OKUL VE OKUL GÜVENLİĞİ

Modül 9 Güvenli Okul ve Okul Güvenliği Soru Föyleri ve Deneme Sınavları

Güvenli Okul ve Okul Güvenliği Soru Föyü-35 için TIKLAYIN 
 

Modül 8 Dijital Yetkinlik Soru Föyleri ve Deneme Sınavları

Dijital Yetkinlik Soru Föyü-32 için TIKLAYIN 
Dijital Yetkinlik Soru Föyü-33 için TIKLAYIN
Dijital Yetkinlik Soru Föyü-34 için TIKLAYIN

Dijital Yetkinlik Deneme Sınavı-1 için TIKLAYIN
Dijital Yetkinlik Deneme Sınavı-2 için TIKLAYIN
Dijital Yetkinlik Deneme Sınavı-3 için TIKLAYIN

Modül 7 Sosyal Etkileşim ve iletişimi Soru Föyleri ve Deneme Sınavları

Sosyal Etkileşim ve iletişim Soru Föyü-29 için TIKLAYIN 
Sosyal Etkileşim ve iletişim Soru Föyü-30 için TIKLAYIN
Sosyal Etkileşim ve iletişim Soru Föyü-31 için TIKLAYIN

Sosyal Etkileşim ve iletişim Deneme Sınavı-1 için TIKLAYIN

Sosyal Etkileşim ve iletişim Deneme Sınavı-2 için TIKLAYIN
Sosyal Etkileşim ve iletişim Deneme Sınavı-3 için TIKLAYIN 

Modül 6 Çevre Eğitimi ve iklim Değişikliği Soru Föyleri ve Deneme Sınavları

Çevre Eğitimi ve iklim Değişikliği Soru Föyü-26 için TIKLAYIN 
Çevre Eğitimi ve iklim Değişikliği Soru Föyü-27 için TIKLAYIN
Çevre Eğitimi ve iklim Değişikliği Soru Föyü-28 için TIKLAYIN

Çevre Eğitimi ve iklim Değişikliği Deneme Sınavı-1 için TIKLAYIN
Çevre Eğitimi ve iklim Değişikliği Deneme Sınavı-2 için TIKLAYIN
Çevre Eğitimi ve iklim Değişikliği Deneme Sınavı-3 için TIKLAYIN

Modül 5 Eğitimde Kapsaycılık Soru Föyleri ve Deneme Sınavları

Eğitimde Kapsayıcılık Soru Föyü-21  için TIKLAYIN 
Eğitimde Kapsayıcılık Soru Föyü-22  için TIKLAYIN
Eğitimde Kapsayıcılık Soru Föyü-23  için TIKLAYIN 
Eğitimde Kapsayıcılık Soru Föyü-24  için TIKLAYIN 

Eğitimde Kapsayıcılık Deneme Sınavı-1 için TIKLAYIN
Eğitimde Kapsayıcılık Deneme Sınavı-2 için TIKLAYIN
Eğitimde Kapsayıcılık Deneme Sınavı-3 için TIKLAYIN 

Modül 4 Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Soru Föyleri ve Deneme Sınavları

Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Soru Föyü-17  için TIKLAYIN 
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Soru Föyü-16  için TIKLAYIN 
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Soru Föyü-17  için TIKLAYIN
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Soru Föyü-18  için TIKLAYIN 
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Soru Föyü-19  için TIKLAYIN 
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Soru Föyü-20  için TIKLAYIN 

Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Deneme Sınavı-1 için TIKLAYIN
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Deneme Sınavı-2 için TIKLAYIN
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Deneme Sınavı-3 için TIKLAYIN 
Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları Deneme Sınavı-4 için TIKLAYIN

Modül-3: Özel Eğitim ve Rehberlik Soru Föyleri-Deneme Föyleri ve Deneme Sınavları

Özel Eğitim ve Rehberlik Deneme-5 için TIKLAYIN 
Özel Eğitim ve Rehberlik Deneme-4 için TIKLAYIN
Özel Eğitim ve Rehberlik Deneme-3 için TIKLAYIN
Özel Eğitim ve Rehberlik Deneme-2 için TIKLAYIN
Özel Eğitim ve Rehberlik Deneme-1 için TIKLAYIN

Özel Eğitim ve Rehberlik Soru Föyü-15 için TIKLAYIN 
Özel Eğitim ve Rehberlik Soru Föyü-14 için TIKLAYIN
Özel Eğitim ve Rehberlik Soru Föyü-13 için TIKLAYIN
Özel Eğitim ve Rehberlik Soru Föyü-12 için TIKLAYIN 

Modül-2: Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyleri

Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-11 için TIKLAYIN
Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-10 için TIKLAYIN 
Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-9 için TIKLAYIN
Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-8 için TIKLAYIN
Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-7 için TIKLAYIN
Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-6 için TIKLAYIN 

Modül-1: Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Soru Föyleri

Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Soru Föyü-1 için TIKLAYIN
Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Soru Föyü-2 için TIKLAYIN
Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Soru Föyü-3 için TIKLAYIN
Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Soru Föyü-4 için TIKLAYIN 
Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Soru Föyü-5 için TIKLAYIN 

Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Mini Denemeler

Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Mini 3.Deneme sınavı için TIKLAYIN 
Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Mini 2.Deneme sınavı için TIKLAYIN 
Modül-1:Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Mini 1.Deneme sınavı için TIKLAYIN 

Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyleri - Denemeleri

  • Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Mini Deneme Sınavı-1 İNDİRİN (Ali SANCI)
  • Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Deneme-1 için TIKLAYIN (Ömer USLU) 
  • Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Deneme-2 için TIKLAYIN (Ömer USLU) 
  • Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-3 için TIKLAYIN (Metin ÖZDAMARLAR)
  • Modül-2:Ölçme ve Değerlendirme Soru Föyü-4 için TIKLAYIN (Metin ÖZDAMARLAR)

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı “Özel Eğitim ve Rehberlik” Deneme Sınavı (15 sorulu)
1.Aşağıdaki rehberlik ilkelerinden hangisi bireyin özgür seçimler yapabilmesiyle daha çok ilişkilidir?
A) Rehbeıliltte gizlilik esastır.
B) Rehberlik uygulamaları okulun amaç ve ihtiyacına göre farkldaşabilir.
C) Rehberlik hizmetleri yaşam boyu sunulur.
D) Rehberlik hizmetleri hem bireye hem de topluma karşı sorumludur.
E) Rehberliğin temelinde demokratik ve insancıl bir anlayış vardır.

2.7. sınıf öğrencisi Ali. öğretmenlerinin gözüne girmek ve arkadaşları tarafından sınıfın en çalışkan öğrencisi olarak değerlendirilmek için sürekli pamuk kaldırmakta ve derslerde ön planda olmaya çalışmaktadır. Buna göre Ali’nin davranışları öncelikle aşağıdaki ihtiyaçlardan hangisini karşılamaya yöneliktir? 
A) Fizyolojik
B) Bilme anlama
C) Sevgi
D) Saygı- statü
E) Güvenlik

3.Bireyin içerisinde bulunduğu mesleki gelişim döneminin ödevlerini yerine getirmesi ve kendine uygun meslek seçebileoek düzeyde olması aşağıdaki kavramlann bangisiyle en doğru şekilde açıklanabilir? 
A) Yetenek
B) Değer
C) Öz yetkinlik
D) Mesleki olgunluk
E) Statü

4.Ülkemiz. her zaman farklı ülkelerden göç almaktadır. Bunun sonucunda da bazı bölgelerimizde dc okullarda göçmen sayısı anmaktadır. Buna göre öğretmenin, öğrencilerinin göçmenlere karşı duygu, düşünce ve davranışlarıyla ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak için aşağıdaki tekniklerin hangisinden yararlanması uygundur? 
A) Kişilik envanteri
B) Basan testi
C) Tutum envanteri
D) İlgi envanteri
E) Yetenek testi

5.Ailesinin baskıları nedeniyle kendine uygun meslek seçmekte zorlanan öğrenciye hangi hizmet sunulmalıdır?
A) Müşavirlik
B) Çevre ile ilişkiler
C) Aile ile ilişkiler
D) Psikolojik danışma
E) Bilgi verme

6.Lise son sınıftan bir grup öğrencinin birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere okulu, okul personelini, okulun çevresini tanıtmakla görevlendirilmesi aşağıdaki hizmetlerden hangisine örnekti?
A) Grup rehberliği
B) Akran ara buluculuğu
C) Akran danışmanlığı
D) Çevre ile İlişkiler
E) Süpervizyon

7.Bir anne, çocuğuna grip aşısı vurdurmuk istemektedir. Ancak çocuğu iğne vunılmaktan korktuğu için aşı vunılmak istememektedir. Anne, aşağıda vailen ifadekrden hangisini kullanırsa “ben dili”ne uygun bir tepki vermiş olur? 
A) Aşı olmaktan korkuyorsun.
B) Ben de çocukken aşı olmaktan korkardım.
C) Aşı olmazsan hasta olursun.
D) Aşı olmazsan kışın grip olduğunda hastalığının ağır geçmesinden endişeleniyorum
E) Aşı olursan erkenden eve gidebileceksin ve yarın da tatil yapacaksın.

8.Yaptığı bir araştırma kapsamında öğrencilerinin “Orman arazilerinin imam açılmasına yönelik duygu. düşünce ve davranış eğilimIerini” belirmek isteyen bir öğretmenin aşağıdaki tekniklerden hangisine başvurması en uygundur? 
A) Problem tarama listesi
B) Kişilik testi
C) Tutum ölçeği
D) Soru listesi
E) Arzu listesi

9.Aşağıdakilerden hangileri öğrencilerin kendileri hakkındaki bilgileri yine kendilerinin yazarak serbestçe rapor etmesi tekniğidir? 
A) Otobiyografi
B) Kimdir bu?
C) Sosyometri
D) Başarısızlık nedenleri anketi
E) Problem tarama listesi

10.Sınıfında özel eğitime muhtaç bir öğrencinin olduğunu bilen bir öğretmen öğrencinin sorunlarının tanımlanması ve öğrencinin sınıf içinde varlığını sürdürmesi için önemli görevler düşmektedir. Öğretmenin, özel eğitime muhtaç öğrencilerine yardım için aşağıdakilerden hangisini yapması beklenmez?
A) Özel eğitime muhtaç çocukların tanılanmasında, tedavisinde ve yöneltme boyutunda gerekli çalışmaları yürütmesi
B) Çocukların kendilerini rahatça ifade etmelerine fırsat vererek onların duygularını yaşayobilmelerine yardımcı olması
C) Engelli öğrencilerin yeteneklerini en üst düzeyde sergileyebilecekleri yarışmalar, projeler geliştirmesi
D) Ana babanın çocuklarını kabullenmelerine ilişkin duygularının geliştirilmesine yardım etmesi
E) Okuldaki diğer branş veya sınıf öğretmenleriyle bir araya gelerek daha etkin ve sürekli hizmet vermenin yollarını araması

11.Özel bir okul yöneticisi, iş başvurusunda bulunan birkaç aday öğretmenle görüşmüş ve bu görüşmede izlenimlerini önceden hazırladığı bir derecelendirme ölçeğine kaydetmiştir. Daha sonra derecelendirme ölçeklerini gözden geçirdiğinde adaylara çoğunlukla düşük puanlar verdiğini fark etmiştir. Buna göre, okul yöneticisinin adaylara düşük puanlar vermesi, derecelendirme ölçeklerinin kullanılmasında karşılaşılan hata türlerinden hangisiyle açıklanabilir? 
A) Genelleme
B) Mantık
C) Anlam
D) Yetersiz gözlem
E) Kişisel yanlılık

12.Özel bir okul yöneticisi Ahmet Bey, iş başvurusunda bulunan birkaç aday öğretmenle görüşmüş ve görüşme sırasındaki izlenimlerini önceden hazırladığı bir derecelendirme ölçeğine kaydetmiştir. Bununla birlikte, ölçekte yer alan bazı özellikleri adaylarda tam olarak görememiş, bu özellikleri adayların diğer özelliklerinden yordamak zorunda kalmıştır. Ahmet Bey, görüşme sonunda bir adayı işe almasına karşın, seçtiği öğretmenin aradığı niteliklere tam olarak sahip olduğundan emin olamamıştır. Buna göre, Ahmet Bey’in uygun adayı seçmekte zorlanması, dereceleme ölçeklerinin kullanılmasında karşılaşılan hata türlerinden hangisiyle açıklanabilir? 
A) Genelleme
B) Mantık
C) Sosyal kabul
D) Gözlem yetersizliği
E) Kişisel yanlılık

13.Özel eğitim hizmetleri yönetmeliğine göre, aşağıdakilerden hangisi kaynaştırma eğitiminin ilkelerinden deijildir? 
A) Özel eğitim gerektiren her bireyin akranlarıyla birlikte aynı kurumda eğitim görme hakkı vardır. 
B) Kaynaştırma eğitimine devam eden öğrenciler, özel gereksinimlerin göre birkaç sınıfta toplanırlar. 
C) Bütün bireyler öğrenebilir ve öğretilebilir.
D) Karar verme süreci; aile-okul-eğitsel tanımlama, izleme ve değerlendirme ekibi dayanışmasına dayalı olarak gerçekleşir. 
E) Hizmetler bireyin yetersizliğine göre değil, bireylerin eğitim gereksinimine göre planlanır.

14.Nakil gelen öğrenci toplu dosyaları hangi rehberlik görevlisi tarafından incelenir ve değerlendirilir?
A) Sınıf Rehber Öğretmenleri
B) Okul Müdürü
C) Rehberlik hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı
D) Koordinatör Rehber Öğretmen
E) Müdür Baş Yardımcısı

15.Psikolojik danışma etkinliği sürecinde çözüm ve alternatiflerin üretilmesi hangi basamağın içinde yer alır?
A) Teşhis-tanı
B) Analiz
C) Prognoz
D) Sentez
E) izleme

Cevaplar: 1-E 2-D 3-D 4-C 5-D 6-C 7-D 8-C 9-A 10-A 11-E 12-D 13-B 14-A 15-A

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

#Uzman öğretmenlik #Telegram #Başöğretmenlik #Deneme sınavı #Çalışma kağıdı #Soru cevap #Örnek sorular #Meb #Öğretmen #Uzman öğretmenlik soruları #Başöğretmenlik sorular #UZMAN ÖĞRETMENLİK DENEME #Öğretmenlik Deneme Sınavları Tüm Modüller İçin #Ölçme Ve Değerlendirme Soru Föyleri – Denemeleri #Öğrenme Ve Öğretme Süreçleri Mini Denemeler #2022 Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı PDF #2022 Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı PDF Indir #ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DENEME VE FÖYLERİ #ÖĞRENME VE ÖĞRETMEN SÜREÇLERİ DENEME VE FÖYLERİ #Uzman Öğretmenlik 12. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 11. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 10. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 9. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 8. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 7. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 6. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 5. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 4. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 3. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 2. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 1. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 4. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 3. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 2. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik 1. Modül Föy Ve Denemeler #Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavları Tüm Modüller İçin #Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavları #Uzman Öğretmenlik Deneme Sınavı