Uzman Öğretmen Başöğretmen!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir doktor pretisyendir TUS sınavına girer, uzman olur, alanı belirlenir, çalısma durumuyla mekanı değişir ve uzman olduğu branşta ilerlemeye devam eder. Bir öğretmen EKYS sınavına girer çalışma alanı ve sartları değişir idareci olur, müdür yada müdür yardımcılığı yapar.
Öğretmen uzman olunca ne değişecek? 
Uzman öğretmenlerin mekanı çalışma şartları ve ayrıcalıkları mı olacak ne olacak! Aynı yerde herkes yine aynı işi yapmaya devam edecek. Yok eğitimdi, yok sınavdı, yok barajdı, yok kolaydı zordu muhabbetleri. Herkese sınavsız iyileştirme yapılırken toplumun mimarları olan öğretmenleri düşürdükleri duruma bak.
Nerdeyse herkese sınavsız iyileştirme yapacaksın iş öğretmene gelince o da sadece içimizden bir kısmımıza o da emeklilikte maaşlara yansımayacak unutulmaya mahkum garabetlerle dolu  bir sınavı dayatacaksın. Meb de işin farkında geçen sene tam geri adım atamasa da soruların genelde eğitim ile ilgil ve genel kültür tarzında olması bunun göstergesi. 
Emin olun ogretmenlerin bu kadar tepkisi olmasa belki bir çoğumuz bu barajı aşamayacak yetersiz ve yanlış da olsa bu iyileştirmeyi alamayacaktı. Sınavla ilgili haklı tepkilerini öğretmene yakışır bir biçimde  ortaya koyan tüm öğretmenlere ayrıca teşekkür ediyorum. 
Milletvekilleri 70-80 bin ₺ alacak, iki sene görev yapınca emekliliğe hak kazanacaklar ve aldıkları zamlar emekliliğinde geçerli olacak. Emekli olup halen milletvekilliği yapanlar ise 120-130 bin ₺ alacak. Ayrıca devletin tüm imkanlarından sudan ucuza yararlanacaklar. İş öğretmene gelince sadece içimizden bir kısmımıza o da emeklilikte maaşlara yansımayacak elinden geri alınacak bir zam için saçma sapan bir sınavı dayatacaksın. 
Şimdi ben bu sınavı kazandım UZMAN oldum da ne oldu ne olacak ne değişecek. Yarın benim öğretmenliğim de herhangi bir değişim olmayacak eskiden nasılsam yine aynı ben dilini kullanacağım aynı şartlarda aynı yerde devam edeceğim.
Sınavı geçmiş de olsam iyileştirme almış da olsam ne olursa olsun bu şartlarda bu sınav işi yanlış oldu be bu yanlışta malesef ısrar ediliyor. Herkese sınavsız iyilestirmeler gözümüzün önünde yapılırken sen sonrasında unutulacak kimseye pek faydası olmayan bu sınavla içimizden bazılarımıza zam versinler diyorsan kusura bakma ama farkında değilsin ama önce sen kendi ayağına kendin sıkıyorsun. Başkası başkaları ne yapmaz! 
İyileştirme sınavla olmamalı. Mesele kariyer ise o da bu şartlarda böyle tek bir sınavla olmaz olmamalı. Öğretmenliğin bir itibarı yok mu, öğretmenler şamar oğlanı mı! Hep mi öğretmenler fedakarlık yapacak, zorluklara katlanmak zorunda bırakılacak. Bu gemide herkes varsa sahili selamete çıkacaksak herkese eşit adil ve hakkaniyetli davranılmalı. 
Ben uzman yada başogretmen oldum gerisi bana ne lazım dememeliyiz. Yada ben olamadıysam kimse bu haktan yararlanamasın da dememeliyiz. Doğru olan neyse her zaman dile getirebilmeliyiz. 
Geçen sene sınava girip uzman olmuş 20 seneyi devirmiş çoğu 45 yaşını aşmış 50 60 yaşında olan eli öpülesi öğretmenleri tekrar egitime almanın tekrar sınava tabi tutmanın  neresi mantıklı ve vicdani. Kaç tanemiz gençlik yıllarındaki fiziksel biyolojik zihinsel dinginlige sahibiz. Güya kimseye "zorla" sınav dayatılmıyormuş. İsteyen girer isteyen girmezmiş. Bu hayat şartlarında durumunu iyilestirebilmek için öğretmenler istemeseler bile bu sınava girmeyip de ne yapsınlar!
Ya hadi neyse hasbelkader doğru yanlış bu sınavı dayatdın ve bu unvanları bu güzide öğretmenlere verdin. Emeklilikte bu hakkı geri elinden almak da neyin nesidir! Bir albay emekli olurken er statüsünde mi, bir uzman doktor emekli olurken pratisyen olarak mı emekli oluyor! Bunun örneklerini çoğaltabiliriz.. Öğretmene gelince hakkı olanı vermemek için elinden geleni yap, nerdeyse emekliliğine kadar şartları zorlaştır sonrasında da emekliliginde geri elinden almaya çalış. Bunun neresinde hak ve adalet var. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Bir yanlış yapıyor sınavı dayatıyorsun bari ikinci bir yanlışı yapma! Öğretmenlere tanıdığın bu hakkı diğer kesimlerde oldugu gibi emekliligine de yansıt ki bir anlamı olsun, hak yerini bulsun.
Bunların hepsinden daha önemlisi Türk-İş in yoksulluk sınırını 30.000 ₺ nin üzerinde belirlediği bir dönemde ortalama 13-15 bin ₺ öğretmen maaşı mı olur? En düşük öğretmen maaşı bu piyasa şartlarında en az 30.000 ₺ olmalıdır.
Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı birlik ve dirlik olma hep birlikte hareket etme zamanı. Tüm öğretmenlere durumuna göre iyileştirmeler yapılmalıdır. Tepkinizi uygun bir dille sendikaların ve yetkili etkili kişi ve bakanlıkların sosyal medya sayfalarına, sitelerine yapın. Birlikten kuvvet doğar.

Alıntı: Salih S Aygüneş  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber