Ücretli Öğretmen Görevlendirmesi KPSS Puanına Göre mi Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılıyor? Ücretli öğretmenlik görevlendirilmesi nasıl yapılır? Ücretli öğretmenlik görevlendirilmesi KPSS puanına göre mi yapılır? Ücretli öğretmen başvuruları ÖABT puanına mı, yoksa KPSS'de alınan puana mı göre yapılmaktadır? Detaylar haberimizde

Ücretli öğretmenlik alımında çoğu yer, görevlendirme aşamasında KPSS puanına göre sıralama yapıp, görevlendirme yapmaktadır.

Hangi puan türüne göre görevlendirme yapılacağı veya yapılmayacağı, tamamen adayın alanı ile ilgili bir durum. Adayın alanı için ÖABT yapılıyorsa görevlendirme için bakılacak puan türü KPSS 121 (ÖABT) olmakta.

Uygulanmıyorsa KPSS 10 puan türüne göre görevlendirme yapılmakta. Ama her şeyden önce görevlendirilmenizin yapılabilmesi için alanınızda ihtiyaç olması gerekir.

MEB'in ücretli öğretmen alımına ilişkin yayınladığı yazıya göre "Ücretli Öğretmen görevlendirmeleri; KPSS sınav puanı olanların görevlendirmeleri öncelikle kendi alanlarında, alanları bazındaki KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. KPSS sınav puanı olmayanların görevlendirmeleri KPSS puanı olanlardan sonra başvuru önceliğine göre yapılacaktır." şeklindedir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al