Telefonda Uygulamaları Durmaya Zorla Ne Demek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uygulamaları durmaya zorla ne demek? Telefonda veya bilgisayara uygulamalarında, durmaya zorla yapılırsa ne olur? Uygulamalarda durmaya zorla seçeneği zararlı mı? 
Bir uygulamayı zorla durdurmanın onu kaldırmaktan farklı olduğunu unutmayın. Bir uygulamayı zorla durdurduğunuzda, onu geçici olarak durdurmuş olursunuz ve manuel olarak yeniden başlatabilirsiniz. Öte yandan, bir uygulamayı kaldırmak, uygulamayı cihazınızdan tamamen kaldırır.

Force Stop, Android ve iOS cihazlarda bir uygulamanın arka planda çalışmasını durdurmanıza olanak tanıyan bir özelliktir.

Bir uygulamayı zorla durdurduğunuzda, ilgili tüm arka plan işlemleri durdurulur ve uygulama, manuel olarak yeniden başlatılana kadar artık çalışmaz. Bu özellik, bir uygulama hatalı davrandığında veya çok fazla kaynak tükettiğinde yararlı olabilir.
Zorla Durdurmayı Ne Zaman Kullanmalısınız?
Şimdi heyecan verici bir soru var: Uygulamayı ne zaman zorla durdurmanız gerekir? İşte doğru cevap:

Bir uygulama düzgün çalışmadığında ve cihazınızı yeniden başlatmak veya uygulamaları yalnızca harici depolama birimine geçirmek gibi diğer sorun giderme yöntemlerini denediğinizde Zorla Durdurma'yı kullanmalısınız . Zorla Durdurma, uygulamanın çalışmasını durdurur ve sahip olduğu sorunları çözebilir . Ancak Force Stop'un veri kaybı veya uygulama çökmesi gibi sorunlara neden olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle Force Stop'u yalnızca son çare olarak kullanmalısınız.

Force Stop'u ne zaman kullanmak isteyebileceğinize dair bazı özel örnekler aşağıda verilmiştir:

Bir uygulama sürekli olarak çöküyor veya donuyor.
Bir uygulama çok fazla pil gücü veya veri kullanıyor.
Bir uygulama cihazınızın aşırı ısınmasına neden oluyor.
Bir uygulamanın arka planda çalışmasını engellemek istiyorsunuz.
Örneğin, bir uygulama donuyorsa, kilitleniyorsa veya kullanıcı girişlerine yanıt vermiyorsa sorunu çözüp çözmediğini görmek için uygulamayı zorla durdurmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca zorla durdurma, bir uygulamanın arka planda çalışıp çok fazla kaynak tüketmesi durumunda pil ömrünün korunmasına ve cihaz performansının iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

Örneğin, bir günde Instagram'da paylaşım yapıyorsanız, sizinle gerçek bir video paylaşan birinin üzerinden DMS gönderen Instagram'dan neredeyse 10-15 bildirim alıyorsunuz.

İnsanlar telefonlarının rastgele titreştiğini merak ediyor
Biri bize üstteki bildirim çubuğumda neden bir GPS simgesi bulunduğunu sordu ; bu Android veya iOS'ta da olabilir.
Yani Instagram'dan bildirim aldığınızda arka planda pil ve hücresel veri tüketilir, bu da akıllı telefonunuzun RAM ve işlemcisindeki yükü artırır.

Android/iOS Cihazlarda Bir Uygulamayı Durdurmaya Zorlama
Aşağıda, Android ve iOS cihazlarda zorla durdurma ve uygulama sürecinde size yol gösterecek adım adım bir kılavuz paylaşıyorum. Ayrıca size daha iyi yol göstermesi için gerekli tüm ekran görüntülerini de ekleyeceğim.

1. Mobil Ayarları'nı açın.

Sarı ve deniz mavisi renkle vurgulanan Akıllı Telefon Ayarları simgesi
2. Uygulamalar'a dokunun.

3. Durdurmaya zorlamak için bir uygulama seçin.

4. Aşağı kaydırın ve zorla durdurmaya basın.

5. Eylemi onaylayın ve Bitti'yi seçin.

Bu, herhangi bir Android akıllı telefona zorla durdurma uygulaması yayınlama prosedürüdür.

Bir Uygulamayı Durdurmaya Zorladığınızda Ne Olur?
Bir uygulamayı zorla durdurduğunuzda, uygulamanın tüm arka plan işlemleri durdurulur ve tamamen kapatılır. Bu, uygulamanın siz manuel olarak yeniden başlatana kadar artık çalışamayacağı anlamına gelir. 

Ayrıca, uygulamayı zorla durdurduğunuzda uygulama içindeki kaydedilmemiş veriler veya ilerleme kaybolabilir; bu nedenle, bu özelliği kullanmadan önce çalışmanızı kaydetmek çok önemlidir.

Bir uygulama zorla durdurulduğunda uygulama ayarlarından nasıl göründüğü
Kaydedilmemiş verilerin kaybolması, bir uygulamada bir şey yaptığınızda, örneğin Instagram'da düzenleme yaptığınızı ve oynattığınızı veya WhatsApp'ta bir metin yazdığınızı ve ardından bunu durdurduğunuzda metnin silineceği veya kaydettiğiniz videonun silineceği anlamına gelir. Taslak silineceği için kaydedilmedi. 

Bu, tüm zamanların yakıcı sorularından biridir. Güç neden durduruluyor ve uygulama güvenli mi? Bundan sonra ne olacağını bilmeniz gereken her şey var.

Bir Uygulamayı Zorla Durdurmak Güvenli mi?
Evet, bir uygulamayı zorla durdurmak genellikle güvenlidir ancak unutulmaması gereken bazı uyarılar vardır. İlk olarak, daha önce de belirtildiği gibi, uygulamayı zorla durdurduğunuzda uygulama içindeki kaydedilmemiş veriler veya ilerlemeler kaybolabilir.

Ayrıca, bazı sistem uygulamalarını veya temel hizmetleri zorla durdurmak cihazınızın işlevselliğinde sorunlara neden olabilir; bu nedenle, bu özelliği kullanırken dikkatli olmanız önemlidir.

Zorla Durdurmanın Alternatifleri Nelerdir?
Bir uygulamayı zorla durdurmak yaşadığınız sorunu çözmüyorsa birkaç alternatif deneyebilirsiniz.

Öncelikle sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için uygulamanın önbelleğini veya verilerini temizleyebilirsiniz. Cihazınızı yeniden başlatmak veya uygulamayı güncellemek yardımcı olabilir. Bu çözümlerden hiçbiri işe yaramazsa sorunu tamamen çözmek için uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Zorunlu Durdurmayı Geri Alabilir misiniz?
Bir uygulamayı zorla durdurduğunuzda bu işlem geri alınamaz. Ancak uygulamayı, uygulama çekmecenizden veya ana ekranınızdan yeniden açarak manuel olarak yeniden başlatabilirsiniz. Bir uygulamayı zorla durdurduğunuzda kaydedilmemiş verilerin veya ilerlemenin kaybolabileceğini unutmayın; bu nedenle, bu özelliği kullanmadan önce çalışmanızı kaydetmek çok önemlidir.

Zorla Durdurmayı Kullanmadan Kilitlenmeye Devam Eden Uygulamalarda Sorun Nasıl Giderilir:
Bir uygulama sürekli olarak kilitleniyorsa birkaç sorun giderme adımını deneyebilirsiniz; zorla durdurmaya başvurmadan önce deneyebileceğiniz birkaç sorun giderme adımı vardır. Öncelikle uygulamanın önbelleğini veya verilerini temizlemeyi, cihazınızı yeniden başlatmayı veya uygulamayı güncellemeyi deneyin.

Bu çözümlerden hiçbiri işe yaramazsa sorunu tamamen çözmek için uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al