Instagram Topluluk Kuralları İhlali Engeli Kaldırma Nasıl Yapılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Topluluk Kurallarımıza uymayan hesaplar devre dışı bırakılabilir . Hesabınızın yanlışlıkla devre dışı bırakıldığını düşünüyorsanız uygulamayı açıp kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip ekrandaki talimatları izleyerek kararı gözden geçirmemizi isteyebilirsiniz.
Yardım menüsünde “Sorun Bildir” seçeneğini seçin. Olanlarla ilgili ayrıntılı bir rapor yazın ve Instagram'dan hesabınızı geri yüklemesini isteyin. Instagram'ın kurallarını ihlal eden bir şey yaptıysanız mutlaka özür dileyin ve bunun bir daha olmayacağına dair güvence verin

Eğer bunu okuyorsanız muhtemelen zaten Instagram hesaplarının yasaklanması sorunuyla karşılaşmışsınızdır. Ancak endişelenecek bir şey yok çünkü pek çok kişi Instagram'da bu yasağı yaşayarak Instagram hesabı blokesini nasıl kaldırabilirim diye merak ediyor.

Temel olarak Instagram gibi sosyal medya siteleri, her kullanıcının eğlenmeye devam etmesini ve hoş olmayan olaylar veya uygunsuz içerik konusunda endişelenmemesini sağlamak için katı kullanıcı politikası şartlarına uyar.

Ancak, görünüşte normal olan eylemleriniz bir tehlike işareti oluşturabilir ve bir sonraki anda Instagram'ın şüpheli etkinlik nedeniyle geçici olarak kilitlendiğini öğrenebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Instagram hesap yasaklama hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatmaya çalışacağız ve “Instagram hesabımı neden kapattı?”, “Instagram hesabımın engelini nasıl kaldırabilirim?” gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağız. ve “Instagram'dan yasaklanmayı nasıl durdurabilirim?”.

 DOĞRUDAN KONUYA GEÇELİM.
Instagram'dan yasaklandığımı nasıl anlarım? Oldukça basit. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilene benzer bir mesaj okuyorsanız hesabınızın engellendiğini düşünün.


Belirli eylemleri gerçekleştiremediğinizi öğrendiğinizde de bunu bileceksiniz. Örneğin bir fotoğraf yüklerseniz, beğenirseniz, abone olursanız veya yorum yaparsanız büyük olasılıkla yasaklanırsınız.

INSTAGRAM HESABIM NEDEN YASAKLANDI?
İşte Instagram hesabınızın geçici olarak engellenmesinin nedenlerinden bazıları.

Toplu abonelik veya abonelikten çıkma.
İnsanlara abone olursanız, onların da yanıt olarak abone olmaları muhtemeldir. Ancak kişilerin toplu abone olması ve kısa süre içerisinde abonelikten çıkması başınızı belaya sokabilir. Bunun nedeni, bu davranışın sizi sıradan bir Instagram botu gibi göstermesi ve platformun hesabınızı engellemesidir.

Beğenme veya beğenmeme işlemlerini çok hızlı yapın
Instagram'da dakikada 3 ila 5 fotoğrafın beğenilmesi oldukça normaldir ancak dakikada çok sayıda (yaklaşık 100) fotoğrafın beğenilmesi hesabınızı şüpheli hale getirir. Bu tür bir aktivite yalnızca bir botla ilişkilendirilebileceği için Instagram muhtemelen sizi yasaklayacaktır.

Üçüncü taraf uygulamaların kullanımı.
Instagram hesabınızın durumunu iyileştirmek için çeşitli harika fırsatlar sunan birçok üçüncü taraf uygulaması vardır. Bu uygulamalar, daha fazla ilgi veya takipçi kazanmak için diğer kişilerin fotoğraflarına otomatik olarak yorum yaparak daha fazla takipçi kazanmanıza yardımcı olabilir.

Ancak tüm bunların ciddi sonuçları var. Instagram'daki tüm bu eylemler için üçüncü taraf uygulamaların kullanılması, belirli bir modeli (örn. bot) takip ettiğiniz anlamına gelir ve Instagram algoritması bu adımları tespit edecek kadar akıllı olduğundan hesabınız büyük olasılıkla engellenecektir.

Çok hızlı yorum yapıyorum
Fotoğraflara yorum yapmak, hesabınızın daha fazla ilgi görmesini sağlamanın iyi bir yoludur. Ancak çok fazla fotoğrafa çok hızlı yorum yapmak veya bunu yapmak için üçüncü taraf bir uygulamayı kullanmak, Instagram'ınızın şüpheli etkinlik nedeniyle geçici olarak kilitlenmesine neden olabilir.

Benzer yorumların yayınlanması.
Instagram'ın hesapları yasaklamasının bir başka nedeni de, insanların fotoğraflarına tekrar tekrar benzer veya aynı yorumları göndermenizdir. Burada üçüncü parti bir uygulama da kişilerin fotoğraflarına birbirine benzeyen ve çoğu zaman fotoğraflarla ilgisi olmayan genel yorumlar yayınladığı için sorunlar da yaşanabiliyor.

INSTAGRAM YASAKLARI NE KADAR SÜRER?
Instagram'da ilk kez geçici bir yasakla karşılaşıyorsanız, bunun ne kadar süreceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu, kaç kez yasaklandığınıza ve hangi eylemlerin yasaklanmaya yol açtığına bağlıdır. Genellikle Instagram'daki geçici yasağın süresi birkaç saatten 24-48 saate kadardır.

Yasağın süresi aynı zamanda sonraki eylemlerinize de bağlıdır. Yanlış eylemlere devam etmeniz durumunda yasağın uzatılması söz konusu olabilir. Yani eğer ilk kez geçici bir yasak alıyorsanız, iyi davranmaya başlasanız iyi olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al