Merkezi Sınavlar Nasıl Yapılacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Milli Eğitim Bakanlığı, ölçme ve değerlendirme yönetmeliğinde yaptığı değişikliklerle birlikte, öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren konularda değişiklikler yaptı. 
Yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, merkezi sistem sınavlarına ilişkin usul ve esaslarda da değişiklikler yaşandı.
İşte merkezi sistem sınavlarına ilişkin yapılan değişiklikler!

Merkezî sistem sınavlarına ilişkin usul ve esaslar

MADDE 12- (1) Bakanlıkça yapılacak sınavlarla ilgili olarak Bakanlık birimleriyle ve diğer kurum/kuruluşlarla protokol yapılır. Protokolde; sınavın adı, uygulama esasları, sınav merkezleri, soru sayısı ve kapsamı ile sınav giderlerinin hangi usul ve esaslara göre karşılanacağı ve diğer hususlara yer verilir.

a) Merkezî sistem sınavlarının uygulamasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönerge ve/veya kılavuz ile belirlenir.

b) Genel Müdürlük sınav güvenliğiyle ilgili olarak resmî/özel kurum ve kuruluşlarla iş birliğini sağlar. Bu amaçla ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği protokolü imzalanır.

c) Merkezî sistem sınavlarında belirlenen talimatlara aykırı davranan adaylar ile sınav görevlilerine ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli işlemler yapılır.

ç) Genel Müdürlüğün uygun gördüğü merkezî sistem sınavları, özel olarak hazırlanmış bilgisayar sistemleri ile görüntü ve kayıt sistemlerinin bulunduğu sınav merkezlerinde e-Sınav uygulaması ile yapılabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak