Memurların Yeni Maaşları Gösterilirken Öğretmen Maaşları Konusunda Yanlış Algı Oluşturuluyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

A Haber Televizyonunun 04/01/2021 saat 11:03’te yayınladığı “Memurların Yeni Maaşları” haberi içeriğinde öğretmenlerin maaşları konusunda halkı yanlış yönlendiren ve doğru haber alınmasını engelleyen haberini RTÜK’e bildirdik.

Öğretmenlerin ve memurların maaşları enflasyon baskısı altında günden güne erirken, öğretmenler ve biz sendikalar gerçek durumumuzu kamuoyuna anlatmaya çalışırken bilerek isteyerek dezenformasyon haberleri yapılarak bizlerin meslek itibarına zarar verilmektedir.

Haber içeriğinde kıdem / derece farkları memur kollarında farklı verilmiş bir kolda 8/1 maaş birinde 5/1 maaş verilirken öğretmeninki 4/1 verilerek sanki diğerlerinden fazla maaş alıyormuş algısı yaratılmıştır.

Kaldı ki 4/1 bir öğretmen haberde belirtildiği gibi hiçbir zaman 5634 TL maaş almamış zamlı maaşı da 6048 TL olmayacaktır.

Tüm enerjimizi eğitim emekçilerinin maddi manevi haklarını iyileştirmeye çalışırken bizleri halkın gözünde küçük düşürüp itibarımızı zedeleyen bu haberin düzeltilmesini istiyor özür bekliyoruz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURURUZ

Eğitim İş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al