Halk Eğitim Merkezlerinde Açılan Kurslardan Ücret Talep edilemez

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türk Eğitim Senden yapılan açıklamaya göre: Halk Eğitim Merkezlerinde Açılan Kurslardan Ücret Talep edilemez
Sendikamıza, halk eğitim merkezlerinde açılan kurslarda, özellikle MTSAS kurslarında,   kurslara kayıt ücreti adı altında zorunlu olarak ücret alındığı, ücreti ödemeyenlerin kursa kaydının yapılmadığı, başvuru sayısının fazla olması durumunda ücreti fazla yatıranlara kurslarda öncelik verildiği yönünde şikâyetler gelmektedir.

Bilindiği üzere halk eğitim merkezleri de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurum olup meri mevzuatımız gereği de halk eğitim merkezlerinde açılan her türlü kursta kursa kayıt ücreti alınması, talep edilmesi gibi bir durumu söz konusu olamaz. Özellikle, öğretmenlere yönelik açılan MTSAS kurslarında kursiyerlerden ücret talep edilmesinin kabulü mümkün değildir. Meri mevzuatımız gereği halk eğitim merkezinde açılan kurslara devam eden kursiyerlerden, istekli olanlar okul aile birliği hesabına bağışta bulunabilecektir. Gönüllü bağış dışında halk eğitim merkezlerinin kurslara kayıt ücreti adı altında kursiyerlerden zorunlu bağış talep etmesini kabul etmiyoruz, talep edenler hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazıda; halk eğitim merkezlerinde açılacak her türlü kursta başvuru ücreti, kayıt ücreti gibi çeşitli adlarla kursiyerlerden ücret talep edilemeyeceği yönünde ivedilikle Valiliklerin uyarılması, hatta ücret talep edenlerin tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında disiplin soruşturması yaptırılması talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak