Dört Büyük Sendikadan Ortak Açıklama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu basın açıklaması Fatih İlkokulu öğretmeni Sema Sedef Arınç hakkında sosyal medyada yapılan tek yanlı, yanlış bir haber ve altına yapılan hem Sema öğretmenin hem de tüm öğretmenlerin itibarını zedeleyici yorumlardan sonra zorunlu hale gelmiştir.
Öncelikle belirtmek isteriz ki; bizler eğitim çalışanlarının temsilcileri eğitim sendikaları olarak ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ.
Okul idaresi ve öğretmenleriyle yaptığımız görüşmelerde Fatih İLKOKULUNDA bahsi geçen öğretmenimiz ya da bir başka öğretmen tarafından şiddet uygulanmadığı, kamera kayıtlarında da şiddet uygulandığına dair bir görüntü olmadığı bilgisi verilmiştir. Amasya Haber Ajansı adlı sosyal medya grubunda Ferhat Tutak tarafından yapılan paylaşım, tek taraflı iddialardan ibaret olup gazetecilik meslek ilkelerine, medya etik kurallarına aykırı bir haber olmuştur. Altına yapılan yorumlarla da öğretmen arkadaşımız adeta linç edilmiş, itibar suikastine uğratılmıştır.
Bahsedilen olayla ilgili hem adli makamlarca hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce zaten bir inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucu bile beklenmeden sosyal medyada öğretmen ismi zikredilerek öğrenciye şiddet iddiasıyla yapılan bu haber mecrasından çıkmış öğretmene şiddete dönüşmüştür.Bir suç işlenmiştir.
Bizler eğitim sendikaları olarak Sema Sedef Arınç öğretmenimize yapılan bu itibarsızlaştırmanın hepimize,tüm eğitim çalışanlarına yapılmış olduğunu düşünüyoruz, kınıyoruz ve özür dilenmesini bekliyoruz.
Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm yetkilileri öğretmenlerimizi itibarsızlaştırmaya yönelik bu tür yayın ve davranışlara karşı tedbir almaya davet ediyoruz.
Tüm kamuoyu ve saygıdeğer velilerimiz bilsinler ki öğretmenler öğrencilerini anne babaları kadar seviyor, koruyor ve iyi bir geleceği olmaları için çabalıyorlar. Öğretmenlere yapılan itibarsızlaştırmalar maalesef çocuklarımızın geleceğini etkileyecektir. Bu yüzden tüm kamuoyunu, saygıdeğer basın mensuplarımızı eğitimle, öğretmenle, okulla ilgili konularda daha hassas davranmaya ,özen göstermeye davet ediyoruz.
Saygılarımızla.
Kamil TERZİ Kerem CAMCI Mustafa ÖLGÜN Hacı Şükrü KÖSE
Türk Eğitim sen Eğitim Bir Sen Eğitim Sen Eğitim İş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al