İstifa Eden Öğretmen Tekrar Öğretmenliğe Dönebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Daha önce istifa eden kadrolu öğretmen, daha sonra tekrar öğretmenlik mesleğine dönebilir mi? İstifa eden öğretmen tekrar öğretmenliğe dönebiliyor mu?
MEB'de kadrolu öğretmen olarak görev yaparken istifa eden öğretmenler, yeniden atama ile birlikte tekrar öğretmenliğe dönüş yapabilmektedir. 

Daha önce Bakanlık kadrolarında görev yapan ve istifa ederek ayrılan öğretmenlere yönelik yeniden atama ya da kurumlar arası yeniden atama yapılacak mıdır?

İstifa eden öğretmen mesleğine geri dönebilir. Adaylığı bulunmayan ve istifa ettikten sonra istifasının üzerinden 6 ay geçen her öğretmen mesleğine geri dönüş hakkını kullanmakta özgürdür.

Milli Eğitim Bakanlığınca Eylül 2016 itibariyle sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına geçilmiştir. Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında öğretmen atamaları, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında Bakanlığımızca yapılan duyurular doğrultusunda gerçekleştirilmekte, başvurular elektronik başvuru sayfası aracılığıyla alınmaktadır. Ancak şu an için yeniden atama ve kurumlar arası yeniden öğretmen ataması kapsamında herhangi bir planlama ya da takvim bulunmamakla birlikte bu yönde bir atama olması halinde Bakanlığımız resmî internet adresinden (http://personel.meb.gov.tr) yayımlanacak duyuruda gerekli açıklamalara yer verilecektir. Bu çerçevede yapılacak duyuruları takip ediniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al