EYT İle Emekli Olacak Öğretmen Sayısı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaş sonunda, EYT ile ilgili çalışmaların başlatılmasıyla birlikte, EYT'nin yasallaşmasının ardından emeklilik işlemlerini başlatabilecekler.
Peki EYT ile öğretmenlerde emekli olabilecek mi? EYT ile emekli olmak isteyen öğretmen sayısı kaç? EYT ile kaç bin öğretmen emekli olabilecek? Devlet okullarında görev yapan kaç bin öğretmen, EYT ile emekli olabilecek?
EYT ile birlikte emekli olabilecek öğretmen sayısı yaklaşık olarak, 40 bin civarında bulunmaktadır. 
Peki EYT ile emekli olma hakkına sahip olacak olan öğretmenler, hemen emekli olabilecekler mi? bu sorunun yanıtı HAYIR! diyebiliriz.
Neden hayır dediğimizi şu şekilde açıklayabiliriz?
 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 331’nci maddesinde öğretmenlerin emekliliği düzenleniyor. Bu madde ise şöyle: “Öğretmenlerin emeklilik işlemleri Haziran ve Temmuz ayları içinde yapılır. Bu aylar dışında emeklilik işlemi yapılabilmesi, görev yapılan il sınırları içinde emeklilik talebinde bulunan personelin sınıf ve branşında öğretmen fazlasının bulunması ve işlemin Bakanlıkça uygun görülmesine bağlıdır.” Yani EYT ile emekli olmak isteyen öğretmenler, yaz tatilini ve dönemin bitmesini bekleyeceklerdir. 
Peki dönem sonunda 40 bin öğretmen emekli olur mu?

Bu soruya da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kaynakları “hayır” yanıtını veriyor. Uzman ve başöğretmenlik nedeniyle öğretmen maaşlarında yapılan artışı göstererek, öğretmenlerin bu nedenle emeklilik istemeyecekleri görüşünde. Öğretmenlerin maaşlarına uzman ve başöğretmen olduklarında ne kadar maaş farkı olacağını TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Merkezi

Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şöyle açıklamıştı: "Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır."

Yine MEB kaynakları EYT çıkmadan da yaklaşık 90 bin öğretmenin bir yıl önce emeklilik hakkı kazandığını ancak emekli olmadıklarını belirterek, “EYT ile de öğretmenlerimizin emekli olacaklarını düşünmüyoruz” diyor.

Pervin Kaplan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aaaa 11 ay önce

Adamlar gayet haklı. Çünkü çoğu müdür ve haftada bir gün okula geliyorlar. Ben de olsam emekli olmam. Ben bir öğretmen olarak en son 2 ay önce müdürümu okulda görmüştüm.

Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al