Dün Sınav Yapılsın Diyordum? Bugün Neden Sınava Karşıyım?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2006 yılından bu güne kadar onlarca defa çok çeşitli platformlarda uzman öğretmenlik sınavının yeniden yapılması gerektiği ile ilgili paylaşımlarda bulundum.
Zira ben sınava girerken **sınavı bir kaç ayla ya da bir yılla kaçıranlar **vardı. Onların hak kaybını görmezden gelemezdim.
Hasta olduğu için, hastası cenazesi olduğu için ya da farklı nedenlerle sınava giremeyenler vardı. Onların hak kaybını görmezden gelemezdim.
Okul idaresi sınav başvurularını onaylamadığı için sınava giremeyen arkadaşlarım vardı. Onları hak kaybını görmezden gelemezdim.
Bu 16 yıllık süreçte beraber çalıştığım, benden daha gayretli, daha çalışkan, daha kendini geliştirmiş, daha araştırmacı, daha üretken öğretmen arkadaşlarım oldu.
Pek çok öğretmen arkadaşım kendini geliştirdi, yeniledi... Ancak sınav yapılmadığı için hem uzman öğretmen unvanına hem de çok bir kıymeti olmasa da maddi haklara sahip olamadı.
Bu süreçte bana ne diyerek susmadım ve yukarıda yazdığım gibi çok farklı platformlarda uzman öğretmenlik sınavının yeniden yapılması ve hak kayıplarının giderilmesi gerektiğini savundum.
...
Bugün ise yine kendimce haklı nedenlerle ve yine öğretmen arkadaşlarımın haklarını savunma adına sınavın yapılmasına karşı olduğumu belirtiyorum. İşte nedenleri:
**Bir; **Öğretmen arkadaşlarımın çok büyük bir kısmı bu sınava karşı.
İki; Öğretmen maaşı bu geçen zaman içerisinde en düşük memur maaşı seviyesine düştü ve maddi bir iyileştirmeye ihtiyaç var. Ancak bu iyileştirme öğretmenlerin küçük bir kesimini değil, camianın tümünü kapsamalıdır.
Üç; Öğretmen, Uzman Öğretmen ve Baş Öğretmen ayırımı gerçek manada öğretmenleri ayıracak ve** okullarda huzur ortamı ortadan kalkacaktır.** Bu ayırımla 2006 yılında yapılan sınav sonrasındaki ayırım kıyas kabul etmeyecek kadar faklı ve tehlikeli boyutta olacaktır.
**Dört; **Sınavın öğretmenin uzmanlığını ölçmesi mümkün değildir. Tek başına sınavla ya da yüksek lisans vs yapmakla uzman olunmayacağı her aklı selim insanın kabul edeceği bir gerçektir. Uzmanlık hele hele eğitimde uzmanlık sahada kazanılan bir deneyimdir ve 100 soruluk bir sınavla bunun ölçülmesi hakikatlere taban tabana zıttır.
**Beş; **Uzman Öğretmenlik ve Baş Öğretmenlik sınavının iptal edilmesi sonrası yeni bir çalışma yapılmaması durumunda maaşlarda meydana gelecek artışların kaybedileceği şeklindeki eleştiriler haklıdır ancak öğretmen camiası bu konuda da gereken eylemleri gerçekleştirmelidir. Öğretmen maaşlarının acilen iyileştirilmeye ihtiyacı vardır. Bu konuda sendikalar tam bir işbirliği içerisinde çalışmalar yapmalı ve sonuca ulaşıncaya kadar işbirliğini sürdürmelidirler.
**Altı; **Öğretmen camiasını ilgilendiren Kariyer konusu yeniden ele alınmalı, öğretmenlerin görüşlerine başvurulduğu ve bu görüşlerin dikkate alındığı bir süreç yeniden başlamalıdır. Öğretmenler kendisiyle ilgili alınan kararlara katılma hakkına sahiptir.
...
Tüm bu yazdıklarımdan dolayı ve deha fazlası nedeniyle gelecek hafta yapılacak sınav önce ertelenmeli daha sonra tamamen iptal edilmelidir.
Bu konu, öğretmenlerin yok sayılmadığı bir platformda yeniden tartışılmalı ve öğretmenlerin en azından büyük bir çoğunluğunun kabul edeceği şekliyle sonuca ulaşmalıdır.
Tüm öğretmen arkadaşlarımı bu hususa katkı yapmaya davet ediyorum.
Ali ÇAM
Gazi İlkokulu Kahramankazan - ANKARA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al