2021 Yılında En Az 60 Bin Öğretmen Ataması Yapılması İçin Kanun Teklifi Verildi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağı duyurusunda bulunmuştu. Atama bekleyen öğretmen sayısı yüz binlerde iken, 20 Bin öğretmen atamasının az olduğu her kesim tarafından dile getirilen bir konu. 
TBMM'de 20 bin atama sayısının yetersiz olduğunu ve 2021 yılında en az 60 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiği için kanun teklifinde bulunuldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, 2021 yılında en az 60 bin öğretmen ataması için kanun teklifinde bulundu


 
Millî Eğitim Bakanlığı kendi resmî açıklamasında diyor ki: “107.909 öğretmene ihtiyacım var.” Sayıştay da diyor ki: “Sadece ve sadece 12 ilde 138 bin öğretmen açığı var.” Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu diyor ki: “Pandemi koşullarında eğitim öğretim yapacaksanız 250 bin öğretmene ihtiyaç var.” Peki, saray Eğitim Bakanı ne yapıyor? “20 bin öğretmen alacağım.” diyor. 20 bin öğretmenle kapalı olan 20 bin köy okulunun sorununu çözemezsiniz. Hani köy okullarını açacaktınız, yüz yüze eğitimi sağlıklı koşullara getirecektiniz?

Bugün, Ankara sokaklarında, Türkiye’nin dört bir yanından yürüyerek gelen öğretmenler var. Bu öğretmenler diyor ki: “107.909 öğretmen değil, 2021 yılında 60 bin öğretmen atayın.” İl emri tayini bekleyen, eşine kavuşmak için, çocuğuna kavuşmak için bekleyen 1.183 öğretmenin feryadı var.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak