Norm Fazlası Öğretmen Atamalarında En Fazla İhtiyaç Duyulan Branşlar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Norm kadro hesabı nasıl yapılır? Okullarda normlar nasıl belirlenir? Norm fazlası öğretmen nasıl belirleniyor? Hangi öğretmenler norm fazlası olur? Norm fazlası öğretmen nasıl belirleniyor? 
Norm Fazlası öğretmen neye göre belirlenir?
Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar." hükmüne yer verilmiştir. 

Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Yani aslında norm kadronun mantığı öğretmen başına düşen ders sayısının 21 olmasıdır.
 

Norm fazlası öğretmen atama duyuruları İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılırken norm fazlası atamalarda en çok ihtiyaç olduğu görülen branşlar neler? 

 "Özel Eğitim Öğretmenliği- Sınıf Öğretmenliği- İngilizce Öğretmenliği"

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin Eylül ayında yaptığı açıklamada en çok ihtiyaç olan branşların Sınıf öğretmenliği, Özel Eğitim öğretmenliği ve Yabancı dil (İngilizce) öğretmenliği olduğunu açıklamıştı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al