Diplomaya Bağlı Alan Değişikliğine Kimler Başvuru Yapabilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Diplomalı alan değişikliği nedir? Diplomalı alan değişikliğine hangi öğretmenler başvuru yapabiliyor? Diplomalı alan değişikliğine başvuru yapacak öğretmenler hangileri?
Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce öğretmenin heyecan içerisinde beklediği 2023 yılı alan değişikliği takvimini yayınladı.
Yayınlanan takvim ve kılavuz sonrasında, alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerin en fazla merak ettiği konulardan biride, diplomaya bağlı alan değişikliğini kimlerin yapabileceği oldu. İşte detaylar!

“MADDE 60 – (1) Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir.”

Alanı dışında görev yapan öğretmenlerin büyük çoğunluğunu sınıf öğretmenleri oluşturmaktadır. Çok sayıda norm fazlası sınıf öğretmeni olduğu düşünülürse, alan değişikliğiyle asıl alanına geçecek olan öğretmenler sayesinde hem norm fazlalığı eritilmiş olacak, hem de ihtiyaç olan branşlarda açığın kapatılması sağlanmış olacaktır. 2013 yılında yapılan ve kamuoyunda tepkilere neden olan yan alan değişikliği hatasının da tek çözümü budur. Somut bir örnek daha vermek gerekirse, İlahiyat Fakültesi mezunu bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, imam hatip liselerinde görev yapabilmesi için bile alan değişikliği yapıp, meslek dersleri öğretmenliğine geçmesi gerekmektedir. Aksi halde bu kurumlarda görev yapamamaktadır.

Peki Diplomaya daya alan değişikliğine kimler başvuru yapabilir?

SADECE 1. SIRADAKİ DİPLOMALAR ALAN DEĞİŞİKLİĞİNE BAŞVURABİLİR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al