Miyase Sertbatur kimdir?

Öğretmen haberleri ve en güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Miyase Sertbatur kimdir? Miyase Sertbatur'la ilgili en önemli sorular nelerdir? Miyase Sertbatur kitapları nelerdir?
Miyase SertBatur, Adana doğumludur. 50 Yaşındaki yazarın 14 adet kitabı bulunmaktadır. Özellikle çağdaş çocuk edebiyatı alanında çok önemli eserler ortaya çıkartmıştır.

Miyase Sertbatur'la ilgili önemli olacak soruları şu şekilde sıralayabiliriz.

KARNININ AĞRISI NE ZAMAN GEÇMİŞ

NEREDE VE NEZAMAN DOĞDU

GAZİ ÜNİVERSİTESİNİN HANGİ BÖLÜMÜNÜ BİTİRDİ

NEYİN KARIN AĞRISINA İYİ GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

YAZMAYA NE İLE BAŞLADI

Sisin Sakladıkları (Miyase Sertbarut) adlı Kitap Sınavı Yazılı Test Soruları ve Cevap Anahtarı


1. Kitapta anlatılanlara göre İlay kaçıncı sınıftan mezun olarak yaz tatiline girmiştir?

A) 7. Sınıf
B) 8. Sınıf
C) 9. Sınıf
D) 10. Sınıf

2. Arkadaşlarıyla sinemaya gitmeye karar veren İlay annesi sorduğunda aşağıdaki filmlerden hangisini izleyeceğini söylemiştir?

A) Korkusuzlar
B) Kapan
C) Yaratıklar
D) Hortlaklar

3. İlay’ın köye gideceğini öğrenince: "Ay, çok uçuk şeyler vallahi! Alis Harikalar Diyarında gibi olacaksın desene." sözleriyle değerlendiren arkadaşının ismi hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

A) Begüm
B) Sevcan
C) Neva
D) Buse

4. Aşağıdakilerden hangisi kitabın içeriği ile ilgili yanlış bir bilgidir?

A) İlay’ın kedisinin adı Sarman’dır.
B) İlay tatilde Kunduzlu köyüne gitmiştir?
C) İlay annesi ilk teklif ettiğinde köye gitmek istememiştir.
D) İlay’ın babasının adı Tarık’tır.

5. Kedisi Sarman öldürmek üzereyken evlerinin balkonunda İlay’ın kurtardığı karganın ayağında yeşil renkle yazılmış olan rakam aşağıdakilerden hangisidir?

A) 3075
B) 3085
C) 3015
D) 3055

6. Trende İlaygille aynı kompartımanda yolculuk yapan yabancı uyruklu adam kendisine sorulan soru karşısında hangi ülkeden olduğunu söylemiştir?

A) Fransa
B) Bolivya
C) İrlanda
D) Finlandiya

7. Kondüktör İlay’ın sorusu üzerine kargaların treni takip etmesini aşağıdakilerden hangisine bağlayarak açıklamıştır?

A) Yönlerini bulmak için takip ediyorlar.
B) Yolcuların attığı yiyecekleri yemek için takip ediyorlar.
C) Trenin çarptığı ölü kuşları yemek için takip ediyorlar
D) Trenin çıkardığı ses ilgilerini çektiği için takip ediyorlar.

8. Aşağıdakilerden hangisi İlay’ın Kutsiye teyzesiyle ilgili yanlış bir bilgidir?

A) Köyde iki katlı bir evde oturmaktadır.
B) Traktör kullanmayı bilmektedir.
C) Elli yaşlarındadır ama otuz yaşlarında göstermektedir.
D) Köyde en çok tarlaya sahip kişilerden birisidir.

9. Aşağıdakilerden hangisi İlay’ın tren yolculuğu esnasında yaşadığı ve şahit olduğu olaylardan biri değildir?

A) Trenin camından bir karganın kendi kolyesini taşıdığını görmesi
B) Kompartımandaki yabancı uyruklu adamdan şüphelenerek onla ilgili bilgi edinmeye çalışmaları
C) Garsonun yabancı adamın evraklarına kahve dökmesi
D) Fuat ile birlikte yabancı adamın evrak çantasını açıp okumaları


10. İlay’ın teyzesinin anlattığına göre Mavi Karga’yla kaç gün süreyle konuşulmazsa konuşmayı unutuyormuş?

A) On beş gün
B) Yirmi beş gün
C) Beş gün
D) On gün

11. Kunduzlu köyündeki fabrikada gizlice çalışan insanların üzerinde çalışıp ulaşmak istedikleri gerçek amaç hangi seçenekte doğru olarak belirtilmiştir?

A) Altın aramak ve üretmek
B) Kargaların ömrünü insanlara eklemek
C) Kargaları tavuğa dönüştürmek
D) Bölgedeki madenleri keşfetmek

12. İlay’a, eskiden kargalara kunduz denildiğini ve Kunduzlunun adının buradan geldiğini söyleyen kişi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fuat’ın babası Kadir Bey
B) İlay’ın teyzesi Kutsiye Hanım
C) Sisbağı İstayonu’ndaki istasyon görevlisi
D) Köyde çobanlık yapan Çoban Osman

13. Aşağıdakilerden hangisi kitapta anlatılanlarla ilgili doğru bir bilgi değildir?

A) Kadir Bey İlay ile teyzesinin getirdiği belgeyi yırtıp çöpe atmıştır.
B) Altın madeninden belgeyi Mavi Karga almıştır.
C) İlay’la teyzesi birlikteKars’a gitmiştir.
D) Teyzesi İlay hasta olduğu için onu karsa götürmüştür.

14. Aşağıdakilerden hangisi kitapta anlatılanlarla ilgili doğru bir bilgidir?


A) Valinin odasına Fuat, İlay ve teyzesi birlikte girmişlerdir.
B) Vali Bey İlay ve teyzesine inanarak olayı incelemeye karar vermiştir.
C) Kadir Bey bu belgeyi Vali’ye götürmelerinin önemli olduğunu söylemiştir.
D) Mavi Karga valiliğin bahçesinde İlay ve teyzesini beklemiştir.

15. İlay ve Fuat, Çocuk Adamlardan biriyle ilk defa nerede karşılaşmışlardır?

A) Sisbağı İstayonu’nda
B) Kars’ta
C) Kutsiye Hanım’ın evinde
D) Altın madeninde

16. Aşağıdakilerden hangisi kitapta anlatılanlara göre doğru bir bilgi değildir?

A) İlay pusulayı Çoban Osman’dan almıştır.
B) Fuat ve İlay altın madenine birlikte gitmiştir.
C) İlay ve Fuat altın madeninde yakalanıp hücreye atılmıştır.
D) İlay ve Fuat’ı Kadir Bey kurtarmıştır.

17. Kunduzlu köyündeki altın madeninde çalışan bilim adamları yaklaşık kaç yıl boyunca orada deneyler yapmışlardır?

A) Üç yıl
B) Beş yıl
C) İki yıl
D) Dört yıl

18.Kadir Bey, uzun süre altın madeninde tutuldukları için kanatlarında geçici felç oluşan kargaların ne kadar süre içinde uçabileceğini söylemiştir?

A) 5 sast
B) 6 Saat
C) 2 saat
D) 1 saat

19. Mavi Karga’nın söylediğine göre kediler en fazla kaç yıl yaşarmış?

A) 3 yıl
B) 5 yıl
C) 10 yıl
D) 15 yıl

20. Hayır, dedi ses, günaydın demenin zamanı olmaz, eğer bir uyanış içindeysen günün hangi saati olursa olsun gün, aydın demektir.
Kunduzlu’dan ayrılan İlay’ın Tren hareket ederken içinde hissettiği, yukarıda verilen sesin sahibi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kadir Bey
B) Mavi Karga
C) Fuat
D) Kutsiye Hanım


 
 Cevap Anahtarı :

1.B       2.D      3.B      4.D      5.A
6.D       7.C      8.D      9.D     10.A
11.B    12.C    13.D    14.B    15.C
16.A    17.A    18.C    19.D    20.B

Anahtar Kelimeler:
Miyase Sertbatur Kimdir?Miyase Sertbatur KimdirMiyase Sertbatur KimMiyase Sertbarut NereliMiyase Sertbatur Kaç YaşındaMiyase Sertbatur KitaplarıMiyase Sertbatur ödülleriMiyase Sertbarut Kitap özetleriMiyase Sertbarut Soru CevapÇöp Plaza 1 Soruları Ve CevaplarıSisin Sakladıkları Soruları Ve CevaplarıÇöp Plaza özetSisin Sakladıkları özetÇöp Plaza SorularıEn Sevilen Ve En Çok Satan KitaplarıKapilandın KobaylarıKapilandın Kobayları Miyase Sertbarut Kitap Sınavı Yazılı Test Soruları Ve Cevap AnahtarıKapilandın Kobayları Sayfa SayısıKapilandın Kobayları Konu AnlatımıKapilandın Kobayları özetiKapilandın Kobayları Kısa özetKapilandın Kobayları Soru Ve CevaplarıMiyase Sertbarut Kitap Sınavı Yazılı Test Soruları Ve Cevap Anahtarı1 Soru 1 Cevap Miyase SertbarutMiyase Sertbarutun Kitabı Olan Yılan Kale Adlı Kitapla Ilgili 5-6 Tane SoruYılan Kale Ilgili SorularMiyase Sertbatur Yılan Kale SorularıYılan Kale Ile Ilgili 5 SoruMiyase Sertbarutun Yazdığı Yılan Kale Ile Ilgili 5 Tane SoruMiyase Sertbarut Kitabından 10 Soru Ve CevapKimsin Sen?Kimsin SenÇöp Plaza Miyase Sertbarut Kitap Sınavı Yazılı Test SorularıMiyase Sertbarut Kitap Sınavı Yazılı Test SorularıÇöp Plazaçöp Plaza Sayfa Sayısıçöp Plaza özetiçöp Plaza Kısa özetiSisin Sakladıkları Miyase Sertbarut Kitap Sınavı Yazılı TestMiyase Sertbarut Kitap Sınavı Yazılı TestSisin Sakladıkları Kitap Sınavı Yazılı TestMiyase Sertbaruta 4 Soru

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol