Pilav Yapmadan Önce, Pirinç Islatılmalı mı, Islatılmamalı mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Pirinç pişirmek otomatik olmalı, her seferinde çözmeniz gereken bir şey değil. Süreci kolaylaştırmaya yardımcı olmak için, her seferinde mükemmel pirinç yapma hedefine engel olabilecek yaygın pirinç pişirme hatalarının bir listesini derledik . Her sorunu, her birinin ne kadar önemli olduğundan ziyade, pişirme işleminin sırasına göre tartışacağız. (Listedeki üçüncü öğe muhtemelen en büyüğüdür.) Ama önce...


Bunların hiçbiri büyük bir hata değil. Aslında bu  , pişirmeden önce pirinci yıkamak veya ıslatmak konusunda endişelenmektir , bu daha büyük bir hatadır çünkü hiçbiri bitmiş ürün üzerinde aşağıda listelenen bazı hatalar kadar korkunç bir etkiye sahip olmayacaktır. En kötüsü, pirinci ıslatmak onu daha yapışkan hale getirecektir. Aynı şekilde, beyaz pirinci durulamak, fazla nişastasının bir kısmıyla birlikte besin maddelerinin çoğunu yıkar. Durulamayı, ıslatmayı, ikisini birden veya hiçbirini seçmeseniz de, bir yöntem seçin ve tutarlılık için her seferinde aynı şekilde yapın.


Tuzsuz su burada en büyük suçlu. İdeal olarak pirincinizi bir çeşit et suyu veya et suyunda pişirirsiniz , ancak bu yoksa veya bu sizin işiniz değilse, en azından suyunuzu tuzladığınızdan emin olun. 12 sıvı ons su başına yarım yemek kaşığı Kosher tuzu bunu yapmalıdır. 12 sıvı ons su başına bir çorba kaşığı zeytinyağı da işe yarar ve yapışmayı önlemeye yardımcı olur.

Mükemmel pişmiş pirinç, belirli miktarda pirincin belirli bir miktarda suda belirli bir süre kaynatılmasıyla elde edilir. Sabit hacimde pişmemiş pirinç (örneğin bir bardak) varsayarsak, gerekli su miktarı ve pişirme süresi, tencerenin özelliklerinden, özellikle kapaktan ve ne kadar sıkı kapatıldığından etkilenir.

Sıkı bir sızdırmazlık, az buharlaşma ile sonuçlanır, çünkü çok az buhar kaçabilir. Bu, her bir fincan pişmemiş pirinç için daha az suya ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Sıkı bir conta, ağır bir kapaktan (dökme demir tencere gibi) veya lastik bir contadan kaynaklanabilir.

Pirinç ocaklarının bu kadar iyi çalışmasının nedeni, üreticinin suyun ne kadar ısınacağını ve ne kadar buharlaşmayı hesaba katacağını tam olarak bilmesidir (çünkü kapağın tam olarak ne kadar sıkı kapanacağını bilir). Belirli bir pirinç miktarı için tam olarak ne kadar su kullanmanız gerektiğini size bu şekilde söyleyebilir.

Ama elbette, dünyada akla gelebilecek her tür pişirme kabını hesaba katabilecek bir pirinç tarifi yok. Bu nedenle, pirinç paketinin üzerindeki pişirme talimatları da dahil olmak üzere her tarif, en iyi ihtimalle yaklaşık bir değerdir.

Ayrıca, kahverengi pirincin beyaz pirince göre daha uzun pişme süresine ihtiyaç duyduğunu, ancak daha fazla suya ihtiyaç duymayabileceğini de unutmayın. Yine buharlaşma kontrol edildiğinden, pişirme süresi pirincin emilim oranına bağlıdır.

Çözüm: Deneyin! Paket üzerindeki pişirme talimatlarını bir kılavuz olarak kullanın ve pirinç çok ıslak veya çok kuruysa, gelecekteki pişirme sürelerinizi buna göre ayarlayın. En iyi sonuçlar için, her pilav pişirdiğinizde aynı tencere kapağı kombinasyonunu kullanın.


Buradaki anahtar kelime kaynatmak yerine kaynatmaktır. Kaynatma sadece suyunuzun daha hızlı buharlaşmasına neden olmakla kalmaz, şiddetli çalkalama ayrıca pirinçten ilave nişastaları da harekete geçirerek ekstra yapışkan hale getirir. Kaynayan bir Dönen kaynamaya karşı küçük, hafif bir kabarcık 205 ° F ila 180 F bir sıcaklıkta su ile karşılık gelir. Çoğu durumda bu, suyu tam kaynama noktasına getirip ardından brülördeki en düşük ayara indirerek (aralıklar ve diğer faktörler değişse de) elde edilir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al