Yüz Yüze Eğitimde Türkiye Olumlu Tabloda Yer Alıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Korona salgının gölgesinde başlayan ve devam eden yüz yüze eğitim, şimdilik iyi şekilde seyrediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı tabloda, diğer ülkelere kıyasla, Türkiye'de yüz yüze eğitim olumlu şekilde devam ettiği ortaya çıktı. 
Yayınlanan tablo dünyada okulların durumunu gösterdi. Bakanlık durumun bu şekilde devam etmesi sonucunda, okulların tekrra kapatılması değil, tam zamanlı açılmasının söz konusu olduğu belirtildi

 Tabloda okulların "tam açık" olduğu ülkeler arasında Fransa, İspanya, Belçika, Avustralya, Rusya, Japonya, Finlandiya, İsviçre ve Ukrayna olduğu görüldü. "Kısmen açık" olanlarda ise Birleşik Krallık, İtalya, Hollanda, Brezilya, İsrail, Türkiye ve İsveç yer aldı.

Avrupa ülkelerine göre daha iyi durumda olan Türkiye'de, önümüzdeki iki haftalık süreç yüz yüze eğitimin seyri hakkında önemli bir etken olacak. Ayrıca ülke genelinde öğrencilerin yüzde 84'ü okula giderken şu ana kadar virüsün yayılımı konusunda korkulan olmadı. Eğer böyle giderse okulların kapatılması söz konusu değil. Öte yandan bu ay Pfizer/BioNTech aşısının 4,5 milyonluk dozu gelecek. Böylelikle 1 milyon 259 bin okul çalışanının aşılanmasına devam edilecek.

Ebru Karatosun

Türkiye
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al