Yaz Tatili Kısalıyor mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Yaz tatili kısalacak mı? Yaz tatili ne zaman kısalır? Yaz tatili kaç ay olacak? Yaz tatili ne kadar kısalacak? Yaz tatilinin kısalma ihtimali var mı?
Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren, yaz tatili kısalacak iddiasına ilişkin haberler son günlerde fazlasıyla gündeme gelmekte.
Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliyi ilgilendiren, yaz tatili süresi MEB'in gündeminde bulunmakta.
Milli Eğitim Bakanlığı, "Eğitim süresinin 200 güne çıkartılması" düşünürken, uzmanlar ülkemiz iklim koşulları ve ders yükünün getireceği olumsuzluklara dikkat çekiyor.
Özellikle bir çok Avrupa ülkesinde kısa tutulan yaz tatilleri, ülkemiz içinde model olunmakta. Ancak ülkemiz coğrafyası, yaz tatilinde okulların daha fazla açık olması adına, çokta uygun görünmemekte.
Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili süresini kısaltarak, eğitim gün sayısını 180 günden 200 güne çıkartmayı planlarken, ara tatil uygulaması ise mevcut haliyle devam edecek. Yeni planlamanın ne zaman hayata geçeceği belirsizliğini korurken, uzmanlar ise sürenin değil eğitim içeriğinin önemine dikkat çekiyor. 

 

Yaz tatilinin kısalacağına dair yetkili olarak ilk kez bir açıklama yapıldı.  Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Talat Yavuz ise "Türkiye şartlarında özellikle iklim koşulları nedeniyle söz konusu değişikliğin mümkün olmadığının altını çizerek, "Geçmişte de benzer tartışmalar oldu. Eğitimi 200 güne çıkartma arayışı yerine 180 iş gününü 'nasıl verimli kullanırız' diye düşünmeliyiz. Eğitim sistemi o kadar değişiyor ki, gelecekte hibrit eğitim modelini de görebiliriz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al