Sınıf Kapanmasının En Fazla Yaşandığı Bölge Belli Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Salgın döneminde öğrencilerin okula devam oranlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınıf kapamanın en az Şırnak’ta, en çok ise Karabük’te olduğunu söyledi, en fazla sınıf kapamanın Karadeniz’de olduğuna dikkat çekti.
AK Parti’de bakanlarla gerçekleştirilen istişare toplantılarının üçüncüsü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımı ile yapıldı. Özer, milletvekilleri ve MKYK üyeleriyle bir araya geldi. Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, başkanlığındaki toplantıda Bakan Özer, yüz yüze eğitim, okullardaki vaka durumu, öğretmenlerin aşılanma oranları başta olmak üzere eğitimdeki çalışmalara ilişkin sunum yaptı ve soruları yanıtladı.

EN FAZLA KAPAMA KARABÜK’TE

Özer, vakalar nedeniyle ara verilen sınıfların tüm sınıflar içindeki oranının oldukça düşük olduğunu, karantina süresinin 10 güne indirilmesinin ardından kapalı sınıf oranlarının daha da düştüğünü ifade etti. Özer, yüzde 0.01 ile en az sınıf kapamanın Şırnak’ta, yüzde 1.95 ile en yüksek sınıf kapamanın ise Karabük’te olduğunu kaydetti. Özer, Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde sınıf kapama oranlarının diğer bölgelerden kısmen yüksek olduğunu dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al