Okul Müdürü Yüksek Kar Vaadiyle Onlarca Öğretmeni Dolandırdı!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul müdürü, öğretmenlere, "değerlendirerek daha yüksek kar getirmek" iddiasıyla yatırım yapma teklifinde bulunarak para topladı. Telkinlerine inanan öğretmenler, bankalardan kredi çekip evlerini ve arabalarını satarak yatırım yaptılar.


Bu dolandırıcılık olayında çok sayıda öğretmenin mağdur olduğu bildirildi. Dolandırıldıklarını fark eden öğretmenler hemen şikayette bulunarak durumu yetkililere bildirdiler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattığı ve okul müdürünün görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Olayda, okul müdürünün eşi aracılığıyla yüksek kar vaadiyle öğretmenlere yönelik dolandırıcılık yapıldığı ifade edildi. Eşinin ticarette başarılı olduğunu iddia ederek öğretmenleri etkilediği ve birikimlerini okul müdürüne veren öğretmenlerin mağdur duruma düştüğü belirtiliyor.

Dolandırma sonrasında okul müdürünün ve eşinin telefonlara cevap vermediği, daha sonra ise müdürün görevine iade ettiği paraları ödememek için öğretmenleri tehdit ettiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müdüre "okul değiştirme cezası" verdiği, ancak mağdur öğretmenlerin bu cezayı yetersiz bulduğu ve adil bir ceza talep ettiği belirtildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak