Öğretmenler Ders Sürelerinin 30 Dakika Olmasını İstiyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), ayrım yapılmaksızın tüm okullarda ders saatlerinin 30 dakika ve ders aralarının 10 dakika olacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti.

Eğitim-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ders saatlerinin normal eğitim yapan okullarda 40 dakika olması ve öğrencilerin sınıflarda uzun süre kalmaları velilerde endişe yaratırken ikili eğitim yapan okullarda 30 dakika olarak uygulanması, eğitimdeki fırsat eşitliğini zedeleyecek niteliktedir" denildi.

Eğitim-İş’in açıklaması şöyle:

"BAKANLIĞINIZIN BAZI TEDBİRLERİ ALMASI, OKULLARIMIZIN YIL BOYUNCA AÇIK KALMASI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR"

" Eğitim-İş olarak, ülke genelindeki okul ziyaretlerimiz sonucu, birçok okulumuzda salgın tedbirlerinin yetersiz olduğu, özellikle birçok okulda temizlik personelinin bulunmadığı, ders, teneffüs ve öğlen arası sürelerinin pandemi tedbirlerine aykırı olarak salgın öncesi dönem gibi düzenlendiği tarafımızca tespit edilmiştir.

Salgının sonbahar ve kış aylarında varyantların da etkisiyle artış hızı göstereceği düşünüldüğünde, Bakanlığınız tarafından bazı tedbirlerin alınması, okullarımızın yıl boyunca açık kalması ve bulaş oranının düşmesi açısından oldukça önemlidir.

"ÖĞRENCİLER İÇİN FIRSAT EŞİTLİĞİNE AYKIRI OLARAK BİR HAK KAYBI DAHA OLUŞACAKTIR"

Özellikle ders saatlerinin normal eğitim yapan okullarda 40 dakika olması ve öğrencilerin sınıflarda uzun süre kalmaları velilerde endişe yaratırken ikili eğitim yapan okullarda 30 dakika olarak uygulanması, eğitimdeki fırsat eşitliğini zedeleyecek niteliktedir.

MEB tarafından eğitim-öğretimin başladığı ilk hafta, yani 6-10 Eylül tarihlerinde, Türkiye genelinde yaklaşık 200 sınıfın pozitif vaka çıkan öğrenciler nedeniyle karantinaya alındığı duyurulmuştur. Bu durumda olan ve bundan sonra karantinaya alınabilecek sınıflarda EBA üzerinden uzaktan eğitimin devam edeceği bildirilmiştir.

Fakat EBA’da dersler 30 dakika olarak tanımlandığından, okullarda 40 dakikalık dersler yüzünden programlarda çakışma yaşanacak, bu sınıflarda EBA üzerinden uzaktan ders işlenmesi mümkün olmayacak ve bu durumdaki öğrenciler için fırsat eşitliğine aykırı olarak bir hak kaybı daha oluşacaktır.

"DERS SAATLERİ TÜM KURUMLARDA 30 DAKİKA, DERS ARALARI 10 DAKİKA OLMALI"

Bu nedenle MEB’den, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 24/08/2021 tarih ve 29970129 sayılı yazısında belirtilen hususları da göz önünde bulundurarak;

- Ders saatlerinin okul öncesi, ikili, normal eğitim ayrımı yapılmadan tüm kurumlarda 30 dakika, ders aralarının 10 dakika olacak şekilde yeniden düzenlenmesini,

- Öğlen aralarının en fazla 40 dakika olarak planlanmasını,

- İkili eğitim yapan kurumlarda devre dönüşüm süresinin 30 dakika olacak şekilde düzenlenmesini,

- Mevcutları 25 ve üstü olan kalabalık sınıflar için ek tedbirler alınmasını,

- Okullara bir an önce hizmetli ve yardımcı personel görevlendirilmesi yapılmasını talep ettik."

Eğitim İş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al