MKYK Toplantısı Sonrası, Okullar Açılsın Talebi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MKYK toplantısı sonrası AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaptığı koronavirüs sunumu sonrası, dünya ülkelerinin çoğunluğunda okulların açıldığını ülkemizde de okulların açılması gerektiği teklifinde bulundu. 
Okulların anaokulu ve ilkokul 1. sınıflar için kademeli olarak açıldığını, diğer sınıfların ise önümüzdeki günlerde okullarına dönüp dönmeyeceğinin vaka sayısına göre değerlendirileceği belirtildi.
Özellikle 10 yaş altı çocukların virüsten en az şekilde etkilendiği ve bu yüzdende, çocuklarımızın eğitim hayatlarından geri kalmaması gerekiyor dendi. 

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya da koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı sunumda, dünyadaki aşı çalışmalarına ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Erdoğan, aşı çalışmalarının Türkiye’de de hızla devam ettiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde güzel gelişmeleri duyuracağız. Ancak unutulmamalı ki aşı gibi halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bir konunun ticarete dökülmemesi gerekiyor” diye konuştu.

Çıkacak sonuca göre

Kaya, sunumunda Almanya ve İngiltere’de okulların açık olduğunu; 10 yaş altı çocukların virüsten az etkilendiklerini belirterek, okulların açılması önerisinde bulundu. Toplantıda, eğitim öğretimin başladığı anaokulları ve ilkokul 1. sınıflar için 3 hafta sonra kapsamlı bir rapor hazırlanacağı, hem tedbirler hem de vaka sayılarındaki artışın değerlendirileceği kaydedildi. Çıkacak sonuca göre, okulların durumunun yeniden ele alınacağı ifade edildi.

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / ANKARA

Milliyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al