Anket Sonucu: "Öğle Arasız 30 Dakikalık Ders Sürelerine Evet"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bakanlık olarak tüm illerimize, valiliğimize, il milli eğitim müdürlüklerimize okul bazlı kalabalık sınıflarla ilgili her türlü önlemi alma, ikili eğitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisini verdik.”

Açıklamasını yapmasına rağmen halen kalabalık sınıf ve okul ve mevcutlarıyla saat ve öğle arası düzenlemesi yapılmayan illerimizde sorunlar devam ediyor. Kalabalık okullarda okullara öğrencilerin giriş çıkış saatlerinde izdihamlar yaşanıyor. Kalabalıklara okul yönetimleri ve öğretmenler ne yazık ki engel olamıyor. Veliler okul yönetimlerine ve öğretmenlere karşı direnç geliştiriyorlar.

Tam gün eğitim yapan okullarda öğle arası nedeniyle, okul kapılarında günde dört defa yığılma oluyor. Ayrıca öğle yemeği için öğrenciler gün de 2 yerine 4 kere servis yolculuğu yapmak zorunda kalıyor. Bu durumda bulaş riskinin artması kaygısına neden oluyor.

Öte yandan maske ile kalabalık sınıflarda öğrenme ve öğretme aktivitesi içinde olmak da oldukça zor.

Kalabalık mevcutlarla 40 dakika aynı ortamı solumak tedirginlik yaratırken, zorlanmaya bağlı olarak maske kullanma kuralına uyma konusunda da sorun yaşanıyor. Gündemi takip ettiğimizde kamuoyunun bakış açısını görmek de zaten mümkün. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde yüz yüze eğitimle ilgili gündem malumunuz ders süresi ve öğle arası tartışması. Bu bağlamda sosyal medyada eğitimci ve veli gruplarında; “Yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için ders süresinin 30 dakika olması ve öğle arasının kaldırılması tedbiri alınmalı mıdır?” sorusunun yöneltildiği ankete 24 saat gibi kısa sürede yüksek katılım oldu. 3695 kişinin katılım sağladığı ankette, katılımcıların 3240’ı EVET, 320’si HAYIR, 35’i KARARSIZIM diyerek, yorumlarında yaşanan sıkıntıları da dile getirmiş.

Umuyoruz ki en kısa zamanda Milli Bakanımız Mahmut Özer’in açıklaması ışığında, yetkililer yaşanan sıkıntılara çözüm getirecek düzenlemeleri yaparak hem eğitim camiasını, hem öğrencileri hem de velileri rahatlatırlar. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde Covid-19 varyantlarıyla mücadele ederken ders süresinin geçtiğimiz eğitim öğretim yılında olduğu gibi 30 dakikaya indirilip, tam gün eğitim yapan okullarda öğle arasının kaldırılması yüz yüze eğitimin devamı için alınması gereken tedbirlerden olarak görülüyor, Uzaktan Eğitime uzak kalmak için.

Katılımcıların yorumları da talepleri de zaten açık. İşte katılımcıların yorumlarından bazıları….

“Maskeyle hiç ders anlattiniz mi. Boğulma hissi yaşadınızmı. Sirtinizdan ter aktimi. İzmir’in sıcağında. Birde böyle degerlendirelim”

“5,sinifiz imamhatip ortaokulu maskeyle 8 saat okulda gerçekten bir haftada yoruldu evladım”

“Cimere dilekce yazin ,Ben yazdım”

“Öğle arası kalksın. Çocuğu küçük olanlar ve okula yakın olanlar kendi okula bırakıyorlar. 4 kere gidip gelmek inanın çocukları ve velileri yoruyor. Ssbahcı ve öğlenci olsun”

“Sadece ders ve dakika olarak baktığınız olay ne kadar ince bir çizgi görmüyorsunuz 40 dakika maske zorluyor öğrencileri en azından 30ndakika biraz daha maske takabilmeleri sağlayacak zaten maskenizi takın demekle 10 dk kaybediyoruz.Dogru karar olması gereken budur”

“Kesinlikle… öğle arası felaket,cidden Veli’nin okula girişi ne kadar yasaklansa da birler ve miniklerin velileri okula gir çık,yemek getir,yedir ve bol temas .. ayrıca ne kadar uzun süre o kadar maske bunaltip, takmıyor minikler..”

“Kesinlikle katılıyoruz çok fazla Hareketlilik var,öğrenciler servisle taşınıyor, servisler kalabalık, veliler iki sefer cikis kalabalığıni yaşıyor çok sıkıntılı oluyor”

“Sabah ortaokullar var.Dersler 40 dk olunca çocuklar 12.40 ta çıkıyor.ilkojullar öğlen 12.50 giriş 18.00 çıkış.10 dakikalık arada okul nasıl temizlenip havalanacak.sorun bizim gibi kalabalık okullarda çıkıyor.Giris çıkışta veliler ortaokullar ilkokullar ortalık mahşer yerine dönüyor”

“Egitim kesinlikle 30 dk olmalı bence.Cünkü bu pandeminin su götürür ysnı yok temkinli ve tedbirli olmakta fayda var Devlette bu konuda son derece duyarlı olmalı”

“Kesinlikle bu tedbir alınmalı. Virüsü yok sayıp salgın yokmuş gibi hareket etmek çok mantıksız””

MEB’E LİYAKAT VE EHLİYET UYARISI!
“Tüm hazırlıklarını yaptıklarını iddia eden Milli Eğitim bakanlığına sesleniyorum. Okullarda personel yok bütün yaz yapılması gereken sözde dağıtılmış okul bütçeleri ile ilgili konusuyorum sınıfın boyanmasından tutunda dışarıdan temizlik görevlisi ile sınıfı temizletmemize kadar herşeyi biz veliler yapıyoruz. Artı 12.25 de başlayan öğle arası saat 14 de bitiyor. Sonra tekrar 2 ders görüyorlar ve kapanış aslında okulda ne kadar az ve kaliteli zaman geçirilirse o kadar iyi değil miydi? İnşallah bu süreçte siz öğretmenlerimiz aileleriniz bizim çocuklarımız ve bizler zarar görmeden atlatırız. Evet Eğitim devam etmeli kesintisiz bir şekilde ama kocaman bir yaz dönemi yapılmayan alınamayan önlemler hesapsız davranışlar bir neslin psikolojisini bozup sağlığından olmasına sebep olucaksa o eğitiminde anlamı kalmıyor. Kolaylıklar dilerim herkese.”

“Meb ogretmene sormuyor bile soforler odasinin fikrini aliyor bizde anket dolduralim”

“Öğle arası kalksin”

“Milli eğitim bakanı bı,ve il müdürlüğü nu, Mersin’in sıcağında klimasz, küçük sınıflarda 41ogrencinin içine bir gün oturması rica olunur, bakalım maske ile kaç dk dayanacaklar…”

“30dk yı kabul etmeyen, sınıf kalabalığın ı önemsemeyen MEB; iki gün sonra uzaktan eğitim e gecmez inşallah!!! önce sağlık “

“Bizim sesimizide duyun lütfen. Okulöncesi Öğretmenleri dertli. 50 dk üzerinden 6 ders toplam 300 dk aralıksız teneffus olmadan ders yapıyoruz. Minicik çocuklar maskenin altında boguluyorlar.”

“Sınıflar en fazla 20 kişi olmalı yeni dersliklerde 21 öğrenci bile fazla

30 dakika yeterli, 15 dakika teneffüs.”

“Kesinlikle dogru karar olurdu tenefusler gereginden fazla uzun burda 15 dk ve temek yiyecek bahcede masa yok bile 4 tane bank var cok sagliksi”z

“Bütün saat maskelimi otursunlar yazik”

“Bencede öğle arası olmasın”

“Sabahçı öğlenci olarak ikili eğitim verilmesi daha sağlıklı olur…en azından çocuklar uzun süre okulda kalmazlar risk bir nebze düşer..”

“Maske cocukları mahfedecek verdıyı nefesı gerı ıcıne cekıyo cocuk temız oksıjen alamıyor ne yazıkkı oyle arası bıle sureklı maske agızda çocukların”

KADRİYE DEMİREL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al