Görevlendirme Haftasında Öğretmenler Ek Ders Alır mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Görevlendirme haftasında, öğretmenlere ek ders ödeniyor mu? Görevlendirme haftasında, ek ders ücreti ödenir mi? Görevlendirme haftası nedir ve bu süre içerisinde ek ders ödeniyor mu? Ek ders ödenme kuralları nelerdir? Görevlendirme haftasında ek ders ödemesine dair detaylar haberimizde.

Görevlendirme haftasında ücretli öğretmenlere ek ders ödeniyor mu?

Görev onayınız çıkıp, SGK girişiniz yapıldığı an, size ücret ödenmesi zorunludur. Görev onayınız çıkmadan ve SGK girişiniz yapılmadan zaten uyum haftasında da görev yapamazsınız.
Ancak bazı yerlerde, uyum haftasında görev alan ücretli öğretmenler, gönüllü sayıldıkları için her hangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır.
Ücretli öğretmenin maaşını belirleyen husus, onun fiilen ne kadar derse girdiğidir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 28/12/2010 tarihli, 77085 sayılı ve ?Ek ders ücreti? konulu yazılarında; ?Okul öncesi ve ilköğretim okulları birinci sınıf öğrencilerinin okullara uyumlarının sağlanması bakımından eğitim-öğretime bir hafta önceden başlatıldıklarından bahisle, bu öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen öğretmenlere, bu görevlerine bağlı olarak ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceğine ilişkin yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar çerçevesinde; Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli "okul öncesi ve sınıf öğretmenleri" haftada azamî olarak 18 saat aylık karşılığı, 12 saat ek ders ücreti karşılığı ders okutmak durumundadırlar.

Kararın 16'ncımaddesinde, ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller düzenlenmiştir. Maddenin (a) bendinde; bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenlerin, fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılacakları ve buna ilişkin ek ders ücretlerinin kadrolarının bulunduğu kurumca ödeneceği hüküm altına alınmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al