Bu Öğretmenlere Seminer Ek Dersi Fazla Ödenecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erdi. Okulların kapanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, 3 aylık bir yaz tatiline çıktı. Öğrenciler yaz tatiline daha erken çıkarken, öğretmenler ise 24-28 Haziran tarihleri arasında istedikleri okullarda yüz yüze mesleki çalışmalara katılacaklar.

Seminer döneminin başlamasına kısa bir süre kala, seminere katılacak öğretmenlerin bazılarının diğer öğretmenlerden daha fazla ek ders ücreti alacağı açıklandı.
Peki hangi öğretmenler daha fazla ek ders alacak? Hangi öğretmenlerin ek ders ücreti daha fazla yatacak? Seminer dönemi ek ders ücret hesaplaması nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde

 

Kurban Bayramının 9 gün tatil edilmesi nedeniyle MEB, öğretmenlerin yüz yüze yapılacak olan seminerlerinin istenilen yerde yapılmasına karar vermişti.
Sene sonu seminerlerinde, yeni Müfredata ilişkin çalışmalar oluşturacak. Öğretmenlere bu süreçte ek ders ücreti ödenecek. Bu branş öğretmenlerine ise seminer ek ders ücreti %25 daha fazla ödenecek.
Ancak, Özel  Eğitim branş öğretmenlerine 15 saatlik seminer ek der ders ücreti 1968 TL 75 kuruş olarak ödenecek. Diğer öğretmenlerden 393 TL 75 kuruş daha fazla ödeme yapılmış olacak. Farkın sebebi özel  eğitim branş öğretmenlerinin ek ders ücretinin daha fazla olması nedeniyle, özel eğitim branş öğretmenleri seminer döneminde ek ders ücretlerini daha fazla alabilecekler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber